Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Palabras Aire...

Ο Γιώργος στέλνει, λέει, προσκλητήριο για έξοδο από την κρίση. Εγώ γιατί δεν το πήρα; Και ήμουν σπίτι συνέχεια...

Γιατί καθυστερεί τόσο την ανακοίνωση της τελικής μορφής του "Καλλικράτη" ο Ραγκούσης; Δεν ξέρει ότι όποια και να είναι η κατανομή των δήμων δεν την γλιτώνει την αντίδραση;
Μεταξύ μας, αυτοί που θα προσπαθούν να ξεσηκώσουν τον κόσμο κατά του Καλλικράτη είναι οι απερχόμενοι δήμαρχοι. Ιδίως αυτοί που γνωρίζουν ότι θα απέλθουν… δια παντός.
Έχω κάποιον συγκεκριμένο στο μυαλό μου αλλά δε λέω το όνομά του.
Εν κατακλείδι, που να το φανταζόταν αυτός ο λαμπρός αρχιτέκτων της αρχαιότητας ότι μετά από χιλιάδες χρόνια θα του έκανε η Ελλάδα ένα τέτοιο ηχηρό και χλιδάτο… μνημόσυνο.

Αυτό το "Athens" που είχε πει ο μακαρίτης ο Σάμαρανκ πρέπει να ήταν η ακριβότερη λέξη όλων των εποχών...

Φίλος τραπεζικός με ενημέρωσε ότι πολλοί παπάδες πελάτες απέσυραν από καιρό τις καταθέσεις του από την τράπεζα. Λέτε να έχουν καμιά έγκυρη πληροφορία από… ψηλά;
Μπα, απλώς τρομάζουν με όλα αυτά που ακούν στα κανάλια. Και τα πιστεύουν γιατί είναι οι βασικοί οπαδοί της άποψης… "Πίστευε και μη ερεύνα".

Μπήκαμε στην εποχή του ΔΝΤ. Σημειώστε τη μέρα αν και δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ...

Μεγάλη ζημιά πάθαμε με το ΔΝΤ. Ζήτησα από φίλο δανεικά 30 ευρώ και μου απάντησε: "Μισό λεπτό να δω που είναι αυτή την ώρα τα spread".
Η εποχή θυμίζει λίγο την εποχή που είχαμε τα ράλι του χρηματιστηρίου Τότε ο παππούς με τα 3 εγκεφαλικά εξηγούσε στο καφενείο τις εκτιμήσεις του για το πότε θα κάνει σπλιτ η μετοχή της ΚΛΩΝΑΤΕΞ.
Σήμερα, άλλος παππούς (γιατί ο προηγούμενος το "είπε το ποίημα") αναλύει στου συνδαιτυμόνες του στο καφενείο γιατί θα πρέπει να προσφύγει η Ελλάδα στον μηχανισμό στήριξης αντί να κηρύξει πτώχευση. Και όσο μιλάει τσιμπάει και τα ζάρια στο τάβλι.
Εξάλλου και η τότε εποχή και η σημερινή θα αφήσουν πίσω τους το ίδιο αποτέλεσμα. Πρώην εργαζόμενους να παίζουν ακορντεόν έξω από τους κατά τόπους Μητροπολιτικούς ναούς.

Έκπληξη! Τελικά το έλλειμμα είναι 13,6%.
Λέτε λόγω ονομαστικής εορτής του πρωθυπουργού να μας έκαναν δώρο τη μία μονάδα;

Του Αγίου Γεωργίου ο Γιωργάκης για άλλη μια φορά πρωτοτύπησε. Αντί να περιμένει να του κάνουμε εμείς ένα δώρο για την γιορτή του μας έκανε αυτός ένα δώρο.
Το ΔΝΤ.
Κόκκινη γραμμή βάζει ο Γιωργάκης στο ΔΝΤ. Είναι το πρώτο βήμα. Το δεύτερο είναι να βάλει νερό στο κρασί του και το τρίτο είναι να μας στείλει τον λογαριασμό.
Τι χρώμα έχει όμως η κόκκινη γραμμή του Γιωργάκη; Φυσικά πράσινη. Όπως η πράσινη ανάπτυξη και τα πράσινα άλογα.

Πενήντα χρόνια ζωής κέρδισε ο Μητσοτάκης, με τα μαντάτα του Γιωργάκη.

Ευτυχώς που υπάρχει και η Τζούλια, το φωτεινό παράδειγμα της εποχής μας. Στα χέρια της (;) βρίσκεται η τύχη όχι μόνο της Ελλάδας αλλά όλου του πλανήτη.
Από την μια λες κοίτα κατάντια να το παίζει πολιτικός παράγοντας η Τζούλια και από την άλλη βλέπεις κάποιους που "κοσμούν" το κοινοβούλιο και σκέφτεσαι ότι η Τζούλια αναβάθμιση θα προσφέρει.
Άσε που ανεβαίνει και η λίμπιντο.

Δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο. Απλά θα καταργηθούν οι θέσεις. Πασοκοκουβέντες…

Πάντως μόνον ένας άνθρωπος θα μπορούσε να επισκιάσει το ΔΝΤ και την Τζούλια. Ο υπερνομάρχης "έγραψε" πάλι, αυτή τη φορά με κάτι που… δεν τον έχουμε συνηθίσει, παρά το εκρηκτικό του ταμπεραμέντο
Έδειρε ή φέρεται να έδειρε ένα νομαρχιακό σύμβουλο, που προηγουμένως διαπληκτιζόταν με τον αδερφό του.
Κυκλοφορεί μάλιστα βίντεο (δείτε εδώ) από κινητό άλλου συμβούλου, στο οποίο ακούγονται κάποιες κουβέντες… αλλά μέχρι εκεί.

Ύφεση 5%. Σαν να σου λέει "κάτσε και πέτα φελλούς σε βαρέλια..."

Με εκτίμηση,
Αθηνά…