Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ

Τέσσερα χρόνια μετά τη κυκλοφορία του άλμπουμ «Και Πάλι Παιδί», ο Γιάννης Κότσιρας αιφνιδιάζει ευχάριστα την δισκογραφική περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Ο διακεκριμένος ερμηνευτής για πρώτη φορά είναι και ο συνθέτης σε όλα τα τραγούδια της έκδοσης αυτής, ενώ επίσης υπογράφει και στιχουργικά δύο κομμάτια του δίσκου .

Συνεργάζεται στα άλλα τραγούδια του cd με τον Άρη Δαβαράκη, τον Οδυσσέα Ιωάννου, την Όλγα Μοσχοχωρίτου και τον νεότερο και πολλά υποσχόμενο Σταύρο Σταύρου.

Ένα τραγούδι του δίσκου ερμηνευτικά το μοιράζεται με τον προσφιλή ηθοποιό Σπύρο Παπαδόπουλο.

Σε παλαιότερες δισκογραφικές κυκλοφορίες, είτε δικές του είτε συναδέλφων του, όπως σε άλμπουμ του αείμνηστου Δημήτρη Μητροπάνου, είχε δείξει και μία τολμηρή συνθετική πλευρά του υπογράφοντας ένα τραγούδι, αλλά είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζει μία συνολική εικόνα αυτού του δημιουργικού πλούτου.

Έντεκα τραγούδια και δύο μουσικά θέματα είναι το περιεχόμενο αυτού του τόσο προσωπικού άλμπουμ, που για τίτλο ο ίδιος επέλεξε και λεκτικά και εικαστικά ένα παιδικό δικό του «Μουσικό Κουτί».

Ξεφυλλίζοντας τους τίτλους των τραγουδιών ακόμα και πριν την ακρόαση τους, υποψιάζεσαι με την πρώτη ματιά, ότι ο καλλιτέχνης επιλέγει να τραγουδήσει θέματα που αγγίζουν καθημερινά τη νέα σκληρή ελληνική πραγματικότητα, είτε είναι απόλυτα κοινωνικής χροιάς είτε άπτονται ιδεολογικών απογοητεύσεων, είτε πραγματεύονται πιο προσωπικά ανθρώπινα συναισθήματα.

Για παράδειγμα παραθέτουμε κάποιους τίτλους «Ελεύθεροι ηττημένοι», «Κάντε όλοι στην άκρη», «Παίρνω ό,τι δίνω», «Δύο ξένοι», «Όλα είναι ψέματα», «Για σένα».

Κλείνοντας την περιληπτική παρουσίαση της νέας αυτής μουσικής έκφρασης πρέπει να επισημάνουμε την αρτιότητα της παραγωγής από πλευράς ενορχηστρωτικής προσέγγισης και συνθετικής δεινότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου