Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

...σκυταλοδρομία συναισθημάτων ...!!!

Φωτογραφία
Katerina Stamatopulu
 
....Οι πρώτες στάλες της βροχής πρόθυμες για υγρή φλυαρία και γεμάτες ορμή και φρεσκαδούρα κατέφθασαν επιτέλους προς ανακούφιση της δοκιμασμένης ατμόσφαιρας . Ηδη το πουλοβεράκι του φθινοπώρου αρχίζει να υφαίνεται ... Αργα - αργά το ζιγκ ζαγκ της πλέξης του προκαλεί σκιρτήματα εσωτερικής υφής .
Οι εξωτερικοί χώροι εγκαταλείπονται σταδιακά και η οχλοβοή μας μετακομίζει στα ενδότερα το ιδιο συμβαίνει και με την Βαβυλωνία των λέξεων η οποία θαρρω πως πλέκει την εποχική μας ασυνενοησία ...!!! Κάπου στην ακρούλα αυτής της τρόπο τινά τελετουργικής διαδρομής παραμονεύουν ξεχασμένα ισως τα μικρόφωνα της μνήμης ανοιχτα .
Παρεμβάλουν με εικόνες , τοπία , ανθρώπους , στιγμές , και δράσεις οι οποιες αναμετρώνται με την λήθη ...
Τριάντα χρόνια πως να χωρέσουν σε μια στιγμή ??? Κι όμως το ζωτικό περιεχόμενο η ενέργεια ,το πύκνωμα , το αντάμωμα της στιγμής , ολα μαζί μια ιδιότυπη σκυταλοδρομία !!!
Η σβελτάδα της ζάλη που σμίγει με την ζάλη τού ποτού και από κοινού ντύνει λέξεις και φράσεις χρωματίζει εκολαπτόμενα ονειρα και εκολαπτόμενους στίχους κάτι σαν μελλοντικά πλεούμενα που μεσοπέλαγα της μνήμης αναζητούν την στερια τους ...!
....δεμένες σιωπές / πλοία λυμένα / κρυμμένες φωνές / σ αμπάρια λυγμένα / απαγορευτικά / κι άλλα του καιρού / ονειρικά / μπάρκα του μυαλού / .........
κυρ....σαμ...
(.....αποσπ. ραδιοφ. εκπομπής ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΜΕ ΡΑΓΕΣ ... Τετάρτη 8.00 - 10.00 μ.μ. Ανατολικος fm 95,8 )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου