Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

Από τον Rossini ως τον Piazzolla.

Με πρωτοβουλία της πρεσβείας του Βελγίου στην Ελλάδα και στο πλαίσιο της πολιτιστικής προώθησης με τίτλο «Τα βέλγικα» που διοργανώνεται με συνέπεια και άξονα τη μουσική από το 2011, θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 11 Μαΐου, περιοδεία του σχήματος Duo Habanera από το Βέλγιο, σε Αθήνα, Ναύπλιο, Ολυμπία και Πάτρα.


Ο φλαουτίστας Marc Grauwels και ο ακορντεονίστας Christophe Delporte, με ένα πρωτότυπο, ευφάνταστο, εκλεπτυσμένο και τολμηρό πρόγραμμα, και ρεπερτόριο από τον Rossini ως τον Piazzolla, περιοδεύουν στην Ελλάδα για πρώτη φορά μαζί και μας καλούν να ζήσουμε μια μοναδική μουσική εμπειρία.

Ο Marc Grauwels, είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους κορυφαίους φλαουτίστες παγκοσμίως, με σημαντικές συνεργασίες, συναυλίες σε όλο τον κόσμο και δισκογραφία που περιλαμβάνει πάνω από 60 προσωπικούς δίσκους, ενώ συνθέτες όπως ο Ennio Moricone, ο Astor Piazzolla, κι ο Γιάννης Μαρκόπουλος, του έχουν αφιερώσει έργα τους. Η συνάντησή του με τον ακορντεονίστα Christophe Delporte και το κοινό τους πάθος για το αργεντίνικο τάνγκο και τη μουσική του Astor Piazzolla γέννησε το Duo Habanera. Η μοναδική τεχνική που έχει αναπτύξει ο Delporte, το ποιητικό του ύφος και η ικανότητά του να ερμηνεύει έργα που δύσκολα μπορεί κανείς να τα φανταστεί με ακορντεόν, τον έχουν αναδείξει σε έναν από τους κορυφαίους ακορντεονίστες της Ευρώπης.Η Είσοδος είναι ελεύθερη

Υπό την αιγίδα των
Πρεσβείας του Βελγίου στην Ελλάδα

Δήμου Πεντέλης & Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Πεντέλης
Δήμου Ναυπλιέων & Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Ναυπλιέων
Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας
Δήμου Πατρέων & Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου