Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

"Δράσε Θετικά" στο Άργος.

  Tους τελευταίους τέσσερις μήνες, στην πόλη του Άργους, έχει ξεκινήσει μια δράση, η οποία έχει ως στόχο να παρακινήσει τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας να αντιδράσουν θετικά στα όσα συμβαίνουν, στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης.


Η πρωτοβουλία αυτή ονομάζεται "Δράσε Θετικά" και διοργανώνεται από την ψυχολόγο και σύμβουλο καρίερας Ελισάβετ Γεωργίου.
Η Ελισάβετ Γεωργίου, γεννήθηκε και ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση της στο Αργος και ασκεί το επάγγελμα του ψυχολόγου, στο ιδιωτικό της γραφείο στο Αργος, από το 2006. Ως προσωπική της αντίδραση στην κρίση θέλησε να δώσει στην πόλη που αγαπά την ευκαιρία μιας δημιουργικής διεξόδου όπου οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν:

. να σκεφτούν, να μιλήσουν και να δράσουν ΘΕΤΙΚΑ σε όσα τους συμβαίνουν
. να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι στην αντιμετώπιση των δυσκολιών και να μάθουν άλλους τρόπους που μπορεί να τους δώσουν μια καινούργια οπτική στις δικές τους αντιδράσεις
. να μοιραστούν πληροφορίες, εμπειρίες και ιδέες δημιουργικής προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνουν οι οικονομικό -κοινωνικές αλλαγές
. να μάθουν να δέχονται τις αλλαγές στη ζωή τους και να βρίσκουν τις θετικές πλευρές
. να συναναστραφούν με ανθρώπους που μπορεί να έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα και τις ίδιες αναζητήσεις.

Αξίζει δε να αναφερθεί ότι το "Δράσε Θετικά" αποτελεί μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία και η είσοδος είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο. Πραγματοποιείται στο Αργος κάθε 15 μέρες Παρασκευή 20:00-22:00, στην Παιδική - Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους Μυκηνών, η λειτουργία της οποίας εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της ΚΕΔΑΜ..

Παρακάτω θα βρείτε τις ημερομηνίες και τη θεματολογία των επόμενων συναντήσεων του "Δράσε Θετικά" έτσι ώστε να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να παρευρεθούν στις ανοιχτές συναντήσεις:

ü 4/5 Οι αλλαγές στη ζωή του ζευγαριού: Τα όνειρα σου κόκκινα, τα όνειρα μου άσπρα ρούχα μαζί που πλύθηκαν και έχουν γίνει ροζ

ü 18/5 Άλλα λέω, άλλα κάνω και άλλα εννοώ… Μα γιατί δε με καταλαβαίνεις?

ü 1/6 Τίποτα δε γίνεται τυχαία….

ü 15/6 Το καλοκαιράκι στην ακρογιαλιά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου