Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

«Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΟ» του Γιάννη Γλέζου και του Μανώλη ΡασούληΟ Ρασούλης με στοχαστική διάθεση συμπτύσσει στους στίχους του μια ανακεφαλαιώση της προσωπικής του “αναμέτρησης” με τη Ζωή και το Θάνατο.

Ο Γλέζος αντιπαρέρχεται τη πρόκληση με ρασουλεϊκό αυτοσαρκασμό “διασκεδάζοντας ” το λόγο του Ρασούλη και δημιουργεί αυθεντικά λαϊκά τραγούδια - μέχρι και μελαγχολικά τσιφτετέλια.

Ο πόνος, η απόλαυση, η απόσταση του στοχασμού συνηχούν μέσα στην λιτότητα της φόρμας του λαϊκού τραγουδιού.

Τα ερμηνεύει ο ίδιος ιδιοσυγκρασιακά, όπως άλλωστε κάνει εδώ και χρόνια, με φωνή που αγνοεί τους αγοραίους “γλυκασμούς”, ενώ μετά από προσεκτικό άκουσμα ο ακροατής αντιλαμβάνεται στην εκφορά της τη φωνή του στίχου.

Τον συνοδεύουν στα φωνητικά μέρη οι Γιάννα Βράτιμου, Μάρω Λιάτσου, και Αντώνης Παλαιολόγος Τη μουσική του δίσκου ερμηνεύουν ο Γιάννης Γλέζος στο πιάνο και το συγκρότημα Λαϊκής Μουσικής Παίδες Εν Καμίνω

Παίδες εν Καμίνω: Τίμος Παπαθανασίου (Ακορντεόν, Βιολί), Παναγιώτης Χούτρας (βιολί), Κώστας Ζαχαράκης (κρουστά), Αντώνης Παλαιολόγος (κιθάρα), Δημήτρης Ελευθερουδάκης (μπουζούκι, μαντολίνο), Στάθης Παρασκευόπουλος (κοντραμπάσο), Μυρτώ Χρυσανθοπούλου (φλάουτο).

Παραγωγή : Πολιτιστική Δράση – Ε.Μ.Σ.Ε.

Διανομή : Πολιτιστική Δράση – Ε.Μ.Σ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου