Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ



Με βασικό σύνθημα «όχι στα χαράτσια» και κάψιμο των ενταλμάτων πληρωμής εμπρός στο Δημαρχείο, αντέδρασαν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΜΕ σε συγκέντρωση και πορεία που οργάνωσαν στο Άργος.


Με τη συμβολική τους αυτή κίνηση οι εργαζόμενοι του ΠΑΜΕ καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους αγρότες και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες ν’ αρνηθούν να πληρώσουν τα νέα χαράτσια και μέσω των φορέων τους (σωματεία, συλλόγους), οργανωμένα, ν’ αντιδράσουν. «Ούτε ένα ευρώ από τα φοροεισπρακτικά μέτρα δεν πάει για την πληρωμή μισθών, συντάξεων και παροχών. Όλα πάνε στην πλουτοκρατία» τόνισε μεταξύ άλλων το στέλεχος του ΠΑΜΕ Αργολίδας, Βάσια Κουρλιμπίνη: «Η φορολογική χιονοστιβάδα που επιβάλουν στο λαό, οδηγεί την λαϊκή οικογένεια στην οικονομική εξάντληση και στην εξαθλίωση. Η άρνηση να πληρώσουμε τα χαράτσια τους είναι άρνηση στην πολιτική των μονοπωλίων, άρνηση του χρέους της πλουτοκρατίας που δεν δημιούργησαν οι εργατικές λαϊκές οικογένειες. Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια, γιατί θα ακολουθήσουν και επόμενα χαράτσια. Δεν πληρώνουμε γιατί δεν μπορούμε να πληρώσουμε. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά νοικοκυριά έχουν ήδη πτωχεύσει. Να πτωχεύσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός. Οι εργαζόμενοι έχουν χάσει τον τελευταίο χρόνο τρεις μισθούς από το πετσόκομμα και την ακρίβεια. Νόμιμο είναι να έχουν οι καπιταλιστές να πληρώνουν ελάχιστους φόρους ή και καθόλου; Αυτή τη νομιμότητα δεν έχουμε μονάχα δικαίωμα, αλλά και χρέος να την ανατρέψουμε. Νόμιμο είναι ότι συμφέρει το λαό και όχι την πλουτοκρατία. Δεν υπάρχει ώρα για χάσιμο. Μας κήρυξαν τον πόλεμο και σε αυτό τον πόλεμο, ο λαός μας πρέπει να σταθεί ορθός. Αψηφούμε το κόστος της σύγκρουσης, που είναι πολύ μικρότερο από τις θυσίες που μας καλούν να κάνουμε για λογαριασμό της πλουτοκρατίας. Παλλαϊκός ξεσηκωμός να κάνουμε τη ζωή της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της κόλαση, πριν στείλουν οριστικά τη δική μας στο θάνατο ...»

2 σχόλια:

  1. Είχε πολύ μουνοθύελλα εκεί. Μπράβο στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που μας φέρνει πιο κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πειράζει,παρέμεινε στην νηνεμία σου και κάτσε στον καναπέ σου.Και τώρα που 8α αρχίσει και ο χειμώνας,ουουου,ωραία θα την βρεις!!!Θα έχει λίγο πρόβλημα με την θέρμανση εκτός αν είσαι ένας από αυτούς που του έχουν ξεμείνει μερικά λεφτά!Όσο και για το πρώτο συνθετικό του σχολίου σου,ευτυχώς υπάρχει το ίντερνετ για σένα.Θα το βρεις αυτό που αναζητάς!!!!

    ΥΓ Ο αγώνας συνδυάζεται με τραγούδι και έρωτα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή