Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Τέλος εποχής για την Cesaria Evora



Τραγούδησε τη “λαχτάρα”, τη νοσταλγία και τη μελαγχολία για περισσότερα από 50 χρόνια. Το πλήρωμα του πανδαμάτορος χρόνου, όμως, αναγκάζει μια από τις μεγαλύτερες φωνές της παγκόσμιας μουσικής σκηνής να αποσυρθεί οριστικά από το... πάλκο του έθνικ. Σε ηλικία 70 ετών, η Cesaria Evora ανακοίνωσε πως αποσύρεται οριστικά από το τραγούδι.

Η θρυλική “ξυπόλητη ντίβα”, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Παρισιού μετά από κρίση υπερκόπωσης. Οι θεράποντες γιατροί ανακοίνωσαν πως βρίσκεται “σε εξαιρετικά αδύναμη κατάσταση” κι έτσι δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει τις προγραμματισμένες συναυλίες της στην Γαλλία. “Τα νέα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει έπονται μιας σειράς προβλημάτων που είχε τα προηγούμενα χρόνια με αποκορύφωμα την εγχείριση ανοικτής καρδιάς που έκανε το Μάιο του 2010” αναφέρεται σε ανακοίνωση των θεραπόντων γιατρών.

Ξεκίνησε να τραγουδά σε μπαρ στην πατρίδα της, στο Πράσινο Ακρωτήρι, όταν ήταν μόλις 20 ετών. Το 1992, έστω και λίγο καθυστερημένα, με το άλμπουμ Miss Perfumado, καταξιώνεται διεθνώς. Έκτοτε, η μελωδική και βαθιά φωνή της τραγούδησε για το φιλόμουσο κοινό στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Το 2008 υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο μετά το τέλος της συναυλίας της στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Ωστόσο, μόλις ένα χρόνο μετά κατάφερε να εκδώσει νέο άλμπουμ και να επιστρέψει στη νομαδική ζωή των συναυλιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου