Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΑΡΓΟΣ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Το πρώτο βυζαντινό Μουσείο της Πελοποννήσου πρόκειται να λειτουργήσει σε ενάμιση χρόνο, στο Άργος. Η τοποθεσία που επιλέχθηκε για τη δημιουργία του Μουσείου είναι το ιστορικό κτίσμα των Στρατώνων του Καποδίστρια.

Στόχος του Βυζαντινού Μουσείου είναι η παρουσίαση της μεσαιωνικής Αργολίδας που παραμένει άγνωστη έως σήμερα στο ευρύ κοινό. Περαιτέρω, θα ενισχυθεί η πολιτιστική και τουριστική αναβάθμιση της πόλης μέσω περιοδικών εκθέσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σεμιναρίων, συνεδρίων και ημερίδων.

Τα αντικείμενα που θα εκτεθούν στο Μουσείο χρονολογούνται στο Μεσαίωνα και προέρχονται από ανασκαφικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη του Άργους. Ιδιαίτερη θέση στην έκθεση θα έχουν τα χαρακτηριστικά δείγματα ψηφιδωτών του παλαιοχριστιανικού Άργους και τα ευρήματα του Σπηλαίου της Ανδρίτσας.

Το νέο Μουσείο θα βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Αρχαιολογικό Μουσείο και τη νεοκλασική Δημοτική Αγορά δίνοντας μία νέα δυναμική στο πολιτιστικό δίκτυο του Άργους, σκοπός που άλλωστε εντάσσεται στον προγραμματισμό του Υπουργείου Πολιτισμού και της 25ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Η διαμόρφωση των χώρων του Μουσείου ολοκληρώθηκε πρόσφατα στο πλαίσιο του Γ΄ΚΠΣ. Η περάτωση του έργου με τη δημιουργία της μόνιμης έκθεσης έχει προενταχθεί στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ.


πηγή: www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου