Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

Εκδήλωση από το Μουσικό Σχολείο με την παρουσία του Νίκου ΞυδάκηΜια ενδιαφέρουσα μουσική εκδήλωση από τους μαθητές και τους καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι της μουσικής.

Η εκδήλωση έχει τρία μέρη και τον γενικό τίτλο «Μπαλάντες σε 24 καρέ». Θα γίνει την Παρασκευή 9 Μαΐου, στις 8.30 μ.μ., στο «Φουγάρο» με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Στο πρώτο μέρος οι μαθητές και οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, θα παρουσιάσουν τραγούδια του συνθέτη Νίκου Ξυδάκη. Ο ίδιος ο Ξυδάκης είναι καλεσμένος και θα πλαισιώσει τους συντελεστές της μουσικής παράστασης.
Στο δεύτερο μέρος, το Σύνολο Ελεύθερης Έκφρασης και Δημιουργίας του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στα τραγούδια καταξιωμένων συνθετών από τον ελληνικό κινηματογράφο (από το 1955 έως το 1975) όπως του Σταύρου Ξαρχάκου, του Μίμη Πλέσσα και του Νίκου Μαμαγκάκη. Παράλληλα θα υπάρχει βιντεοπροβολή με αποσπάσματα από τις ταινίες.
Τέλος, θα ακολουθήσει ένα αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατό του. Μαζί με την κινηματογραφική και θεατρική μουσική του μεγάλου συνθέτη, θα παρουσιαστεί βιντεοπροβολή με βιογραφικά στοιχεία για τον ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου