Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Ο Κώστας Βίρβος στη συχνότητα του Ανατολικού fm 95,8 Σάββατο 12-4-2014 και ώρα 19:00 με την Ελένη Φλέσσα και τον Παναγιώτη Αγγελόπολο

 

Το αφιέρωμα της Σαββατιάτικης εκπομπής "Αυτοί θα σας μιλούν με τα τραγούδια τους" είναι ιδιαίτερο και για έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες λαϊκούς ερμηνευτές του 20ου αιώνα. Τον Στέλιο Καζαντζίδη.
Είχα την μεγάλη τιμή και χαρά να μιλήσω αλλά και ν ακούσω έναν από τους βασικότερους θεμελιωτές του λαικού τραγουδιού,που μας αφήνει τεράστια παρακαταθήκη και ευθύνη έχοντας γράψει πολύ μεγάλη ιστορία σ αυτό το είδος του τραγουδιού που αγαπάμε πολύ.
Χρειάζεται μεγάλο απόθεμα ψυχής και συναισθημάτων για να γράψει κάποιος 2.500 τραγούδια που μεγάλωσαν γενιές και κάποια από αυτά έχουν ήδη συμπληρώσει πάνω από μισό αιώνα ζωής και όμως παραμένουν ανέπαφα στο χρόνο γιατί έχουν στίχους βιωματικούς, στίχους καρδιάς αλλά και μουσικές Θεοδωράκη, Τσιτσάνη, Καλδάρα, Δερβενιώτη, Μητσάκη, Ζαμπέτα, Λεοντή, Νικολόπουλου.
Ο στιχουργός που χάρισε στον Στέλιο Καζαντζίδη πάνω από 100τραγούδια δεν είναι άλλος από τον κύριο Κώστα Βίρβο που είναι ο πλέον κατάλληλος να μιλήσει για τον καλεσμένο μας.
Πριν του απευθύνω το λόγο θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένεια του για την εγκαρδιότητα και τη φιλοξενία τους αλλά και να επαναλάβω για μια ακόμη φορά ότι για τους ακροατές, τους ιθύνοντες του ανατολικού, τον συνεργάτη μου τον Παναγιώτη τον Αγγελόπουλο που δεν μπόρεσε να βρίσκεται εδώ μαζί μας αλλά και για μένα προσωπικά ότι είναι μεγάλη τιμή και χαρά το γεγονός ότι θα απολαύσουμε αυτή τη μοναδική καλλιτεχνική μυσταγωγία.

Κύριε Βίρβο, καλώς ήρθατε

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου