Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

Παρουσιάστηκαν στη Στοά του Βιβλίου τα διηγήματα του Δημ. Τερζή

Στο ζεστό και φιλόξενο χώρο του Polis Art Cafe στη Στοά του Βιβλίου, Πεζματζόγλου 5 στην Αθήνα, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Τερζή από τις εκδόσεις Ιβίσκος.
Πρόκειται για την πρώτη συλλογή διηγημάτων του Δημ. Τερζή, υπό τον τίτλο «Το τέλος μιας τέλειας μέρας».

Τριάντα τρεις ιστορίες ανθρώπων που φτάνουν στο τέλος μιας τέλειας μέρας, έχοντας ερωτευτεί, δοκιμαστεί, προδοθεί, με το ανικανοποίητο να κυριαρχεί στη ζωή τους και τις φαντασιώσεις να υποκαθιστούν την πραγματικότητα.
- Ένα ζευγάρι που δοκιμάζει τις αντοχές του στην Αυγουστιάτικη ζέστη. - Η απρόβλεπτη συνάντηση μιας υπαλλήλου sex shop μ' έναν ιδιόρρυθμο μεσήλικα που γυρεύει το Θεό. - 112 κιλά οδηγούν μια νέα γυναίκα στο δρόμο των φαντασιώσεων και του ψυχιάτρου. - Μια λησμονημένη σταρ του θεάτρου αρνείται ως άλλη Μπλανς Ντιμπουά τη σκληρή πραγματικότητα και εμμένει στα φαντάσματα του ένδοξου παρελθόντος της. - Ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης θάβει το κρυφό παρελθόν του ανάμεσα στις λαμαρίνες μιας κόκκινης Μπελ Αιρ. - Η προδομένη καρδιά μιας γυναίκας την παρασύρει στην εκδίκηση υπό τους ήχους του Besame Mucho.
Για το βιβλίο μίλησε η ραδιοφωνική παραγωγός του Ανατολικού fm 95,8 Άννα Ταμβάκη, ενώ αποσπάσματα διάβασε η ηθοποιός Ρένια Λουιζίδου.
Βιογραφικό συγγραφέα
Σαββατογεννημένος και Υδροχόος, είδε το φως της ημέρας έξι μήνες πριν από την πτώση της Χούντας. Από μικρός σκάρωνε ιστορίες τις οποίες διάβαζε στη γιαγιά του που εκείνη τις άκουγε αδιαμαρτύρητα. Πολύ αργότερα τη θέση της πήραν οι φίλοι οι οποίοι επέδειξαν καρτερικότητα όμοια με της γιαγιάς. Τώρα πια ήρθε η σειρά και του υπόλοιπου κόσμου...
Παράλληλα ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία η οποία τον προσγείωσε στην πραγματικότητα και τον έμαθε να γράφει την είδηση χωρίς η φαντασία του να οργιάζει.
Στον ελεύθερο χρόνο του μαγειρεύει για τους υπομονετικούς φίλους, διαβάζει πολύ, γράφει, ξαναγράφει, σκίζει, ξανασκίζει και ξαναγράφει υπό τους ήχους μεθυστικών μουσικών, έχοντας στο μυαλό του πάντα την πεποίθηση «Έρωτας ή Τίποτα...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου