Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ - ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ – ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ«Πάντα γελαστοί και γελασμένοι...»

Ένα πρόγραμμα που συνταράσσει, τόσο με την διαχρονικότητά του όσο και με την επικαιρότητά του.

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 (Ώρα 21:00) ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ, ΒΥΡΩΝΑΣ

“Πάντα γελαστοί και γελασμένοι...” Η παράσταση που κατά γενική ομολογία ξεχώρισε φέτος το καλοκαίρι. Ξεκίνησε στις 18 Ιουνίου στο κατάμεστο Ηρώδειο, περιόδευσε με εκπληκτική επιτυχία σε όλη την Ελλάδα και καταλήγει στην τελευταία της συναυλία, πάλι στην Αθήνα, την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Βράχων στον Βύρωνα, για να κλείσει θριαμβευτικά τον κύκλο αυτού του καλοκαιριού.

Χιλιάδες κόσμουπαρακολούθησαν αυτή την παραγωγή, σπάζοντας τα ρεκόρ της φετινής προσέλευσης σε πολλές πόλεις (Πάτρα, Ηράκλειο, Δίον, Αρχαία Ολυμπία κλπ.), αλλά το κυριότερο και το πιο ουσιαστικό ήταν ο τρόπος που αποδέχτηκε ο κόσμος την παράσταση «Πάντα γελαστοί και γελασμένοι...». Στις συναυλίες αυτές, διέκρινε κανείς μία απίστευτη σιωπή σε πάρα πολλά σημεία του προγράμματος, σιωπή η οποία κατέληγε σε μία αποθέωση. Μια σιωπή που έκρυβε πολύ μεγάλη ένταση, επιβεβαιώνοντας τον στίχο του Άλκη Αλκαίου «Πώς η ανάγκη γίνεται ιστορία, πώς η ιστορία γίνεται σιωπή…». Με αποτέλεσμα η επικοινωνία του Θάνου Μικρούτσικου, των τραγουδιών του, των τραγουδιστών, των μουσικών, να είναι μια επικοινωνία ψυχής.

Το «Πάντα γελαστοί και γελασμένοι...» όπως είναι ίσως πια γνωστό, ξεκίνησε κατ’ αρχήν ως μια ιδέα του Θάνου Μικρούτσικου να στηριχτεί στα λαϊκά τραγούδια που έχει γράψει, μερικά από τα οποία λειτούργησαν και λειτουργούν ως εθνικοί ύμνοι: «Ερωτικό (Πιρόγα)», «Ρόζα», «Πάντα γελαστοί», «Ατομική μου ενέργεια». «Αυτό ήταν το αρχικό έναυσμα για να δημιουργηθεί ένας κύκλος τραγουδιών που να βασίζεται στα λαϊκά μου τραγούδια. ‘Όμως υπήρχε και το Γελασμένοι στο παιχνίδι, διότι τα τελευταία χρόνια, όντως και ανεξάρτητα από κομματικές προσεγγίσεις, ο ελληνικός λαός στην συντριπτική του πλειοψηφία αισθάνεται γελασμένος με όλα όσα συμβαίνουν τα καταστροφικά για την επιβίωση του κόσμου.» Και έτσι μαζί με τα λαϊκά τραγούδια, μπήκαν στο πρόγραμμα αυτό και τραγούδια λαϊκού αισθήματος με έντονο πολιτικό περιεχόμενο, τραγούδια που ο συνθέτης έχει γράψει στη δεκαετία του ’70, του ’80, του ’90, αλλά ακόμα και στις μέρες μας.

Info:

Θέατρο Βράχων 


Οδός Ταταούλων, Βύρωνας – Υμηττός

Τηλ.: 210 7626438, 210 7626738

Τιμές εισιτηρίων:

Προπώληση: 12 ευρώ

Ταμείο: 12 ευρώ (Ανέργων, φοιτητικό και ΑμεΑ), 15 ευρώ

Σημεία Προπώλησης:

- Καταστήματα PUBLIC

- Viva.gr, 11876

- ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ

- SEVEN SPOTS

- Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού Βύρωνα &Δάφνης-Υμηττού (Ευαγγελικής Σχολής 26, 6ος ορ.),

Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 π.μ.-2.30 μ.μ.

- Δημαρχείο Δάφνης (Έλλης 16 & Κανάρη, Δάφνη, 4ος ορ.), Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 π.μ.-12.00

- Δημαρχείο Υμηττού (Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου 1, Υμηττός), Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00 π.μ.-12.00

- Ταμείο Θεάτρου Βράχων, Καθημερινά 6.00 μ.μ.-10.00 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου