Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

«ΔΙΟΔΙΑ».

«ΔΙΟΔΙΑ». Ο ξεχωριστός ήχος ενός σπουδαίου ερμηνευτή και τραγουδοποιού, του Σταύρου Σιόλα τρυπώνει στην καρδιά της πολύβουης πόλης και βρίσκει διόδους και περάσματα που κάνουν τον ακροατή να ονειρεύεται και να ελπίζει.

Μουσική : Σταύρος Σιόλας

Στίχοι : Πόλυς Κυριάκου (εκτός από ένα του Ιωάννη Πάττα και ένα του Σταύρου Σιόλα) σε ενορχήστρωση Κώστα Παρίσση

Συμμετέχουν : Ελένη Τσαλιγοπούλου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Γιώτα Νέγκα


Στα ‘ΔΙΟΔΙΑ’ του Σταύρου Σιόλα πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα τραγούδια. Τραγούδια εσωτερικής ανάτασης και αλλαγής που οδηγούν εκεί που όλα μπορούν να συμβούν. Δέκα τραγούδια – ανάσες που ακυρώνουνε το φόβο, αφού ο καθένας μας μπορεί να εκφραστεί, αρκεί να ανακαλύψει ποιος πραγματικά είναι. Γιατί η ελευθερία δεν είναι δικαίωμα, είναι υποχρέωση. Και κείνη την κομβική στιγμή που ξεκινάς ν’ αλλάξεις ζωή, ταυτότητα, έρωτες, χώρα και παρόν… αντιλαμβάνεσαι καθ’ οδόν την αλλαγή, που απλά συμβαίνει, φτάνει να τη θέλεις, αφού στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν ‘ΔΙΟΔΙΑ’.

Κι όλα συνηγορούν σε αυτό. Από τους ευθύβολους και καίριους στίχους του Πόλυ Κυριάκου ως την πόλη που ο ίδιος ζει, τη Νέα Υόρκη – που καθημερινά της στιγμιότυπα αποτύπωσε με το φακό του στο πολύχρωμο, όλο ζωή και pop χαρακτήρα artwork του άλμπουμ, ο Σταύρος Σιόλας. Μιας πόλης σε διαρκή κίνηση με ένα πλήθος ανθρώπων που περνάει καθημερινά κάτω από γέφυρες και κάγκελα και που καθώς διασχίζει ανυποψίαστο τους πολυσύχναστους δρόμους αλλάζει. Και αντίστροφα… γιατί, τραγούδια όπως η «Καρφίτσα» ή το «Όλοι έχουμε μια θεία στην Αμερική» κλείνουν μέσα τους τη συγκίνηση μιας άλλης χώρας, της δικής μας, έτσι όπως την αναπολούν οι Έλληνες που ζουν εκτός, «αγνής», ακατέργαστης και αναλλοίωτης στον χρόνο.

‘ΔΙΟΔΙΑ’. Δέκα τραγούδια δύναμης ερμηνευμένα από τη φωνή του Σταύρου Σιόλα, που παίρνουν χρώμα από την ζεστή και ευέλικτη ερμηνεία της Ελένης Τσαλιγοπούλου που τραγουδάει την «Καρφίτσα» και από τα δύο απρόβλεπτα ντουέτα του δίσκου, με τη λιτή, δωρική φωνή της Φωτεινής Βελεσιώτου στα «Διόδια» και την εξαιρετικά μελωδική λαϊκή χροιά της Γιώτας Νέγκα στο «Ανθρωπος είμαι» που μαζί με τον Σταύρο Σιόλα αποτυπώνουν την καθημερινή μας διαδρομή στην χώρα της επιθυμίας, εκεί που όλα είναι Δυνατά.

Τα ‘ΔΙΟΔΙΑ’ σε μουσική Σταύρου Σιόλα, στίχους Πόλυ Κυριάκου (εκτός από ένα του Ιωάννη Πάττα και ένα του Σταύρου Σιόλα) σε ενορχήστρωση Κώστα Παρίσση κυκλοφορούν από τη δισκογραφική εταιρεία Polytropon.

Συνοδεύεται από ένθετο με τους στίχους των τραγουδιών, τους συντελεστές και άλλες πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου