Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013

ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΤΩΡΑ

«ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΤΩΡΑ» - Ελεωνόρα Ζουγανέλη

14 καινούρια τραγούδια

Η Ελεωνόρα πηγαίνει στο παρακάτω, επιλέγοντας ήχο, τρόπο και παρέα και φτιάχνει το τρίτο studio album με εντελώς νέα υλικά

Ο Γιάννης Ζουγανέλης γράφει για πρώτη φορά τραγούδι για την Ελεωνόρα με τους στίχους της Sunny Μπαλτζή που είναι ο άνθρωπος κλειδί στην μέχρι τώρα πορεία της.


Ο Φίλιππος Πλιάτσικας που ήταν εκεί ακόμα και στο πρώτο album της Ελεωνόρας αλλά και που μοιράστηκε πέρσι το συναυλιακό του καλοκαίρι μαζί της. Γράφει λοιπόν ένα τραγούδι σε στίχους της Πηγής Κωνσταντίνου.

Και μετά έρχονται οι φίλοι. Ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος. Ξεκίνησαν μαζί με την Ελεωνόρα στην 2η ακρόαση. Το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησε και δισκογράφησε ήταν δικό τους και τώρα ήρθε η ώρα να συναντηθούν και να τα πουν. Έτσι γράφουν 4 καινούρια τραγούδια, κομμένα και ραμμένα ειδικά για την Ελεωνόρα.

Και μετά έρχονται καινούριοι φίλοι και καινούριοι άνθρωποι να μπουν στην ζωή της. Η Μαρία Παπαγεωργίου και ο Σταύρος Σταύρου ας πούμε ότι είναι οι καινούριοι γείτονες και ο Μίνως Θεοχάρης

Και στο τέλος ο Κώστας Λειβαδάς. Έγραψε το τραγούδι που έδωσε τον τίτλο στο δίσκο και όχι μόνο.

Μετά "Είναι η αγάπη". Το τραγούδι που έγραψαν ο Μίνως Μάτσας και η Victoria Hislop μαζί με το "Που να σε βρω", το τραγούδι που έγραψαν ο Θέμης Καραμουρατίδης και η Ελεάνα Βραχάλη για την συλλογή «Όλα τα ναι του κόσμου».

Είναι σίγουρο ότι μια από τις ιστορίες των τραγουδιών είναι η δική σας.

Τις ενορχηστρώσεις έκαναν ο Ευρυπίδης Ζεμενίδης, στενός συνεργάτης της Ελεωνόρας Ζουγανέλη τα τελευταία χρόνια, υπεύθυνος και για τις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών στις ζωντανές της εμφανίσεις, o Θέμης Καραμουρατίδης, ο Μίνως Μάτσας και ο Λάμπης Κουντουρόγιαννης.

Έπαιξαν οι μουσικοί : Άγγελος Πολυχρόνου (νταούλι, νταϊρές), Άρης Ζέρβας (τσέλο), Βασίλης Παναγιωτόπουλος(τρομπόνι), Γιάννης Οικονομίδης (τρομπέτα, ηλεκτρικό μπάσο, κοντραμπάσο, μπάσο), Δημήτρης Κουζής (βιολί), Ευριπίδης Ζεμενίδης (ακουστικές & ηλεκτρικές κιθάρες , γιουκαλίλι, πλήκτρα, Glockenspiel, μαντολίνο, κρουστά πιανικά, μπαγλαμά, πιάνο & φωνητικά), Θάνος Μιχαηλίδης (τύμπανα), Θέμης Καραμουρατίδης (πλήκτρα, πιάνο), Κώστας Λειβαδάς (πιάνο), Κώστας Μερετάκης (κρουστά), Λάμπης Κουντουρόγιαννης (ακουστική & ηλεκτρική κιθάρα, yukulele, ηλεκτρικό μπάσο & πλήκτρα), Μανώλης Καραντίνης (μπουζούκι), Μαρία Παπαγεωργίου (ακουστική κιθάρα), Μιγκέν Σελμάνι (βιολί), Μίνως Μάτσας (πιάνο, κρουστά, bass, keyboards), Μιχάλης Καλκάνης (μπάσο, κοντραμπάσο & πιάνο), Νίκος Πασσαλίδης (ούτι), Ντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν), Ορέστης Φαληρέας (percussion & programming), Παναγιώτης Τσεβάς (ακορντεόν), Πάρις Περυσινάκης (λύρα, λαούτο), Σεραφείμ Γιαννακόπουλος (τύμπανα), Στέλλα Βαλάση (σαντούρι), Σωτήρης Καστάνης: (κιθάρα), Τάκης Φαράζης (Πιάνο), Φοίβος Κουντουράκης (τύμπανα)

Συνοδεύεται από ένθετο βιβλιαράκι με τους στίχους των τραγουδιών, τους δημιουργούς και άλλες πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου