Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

O Γιώργος Νταλάρας με τη Noa στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Γιώργος Νταλάρας είναι ένας από τους καλλιτέχνες που έχει συνεργαστεί με σπουδαίους συναδέλφους του από το εξωτερικό. Πάκο ντε Λουτσία, Αλ Ντι Μέολα, Μίλβα, Ντούλτσε Πόντες, Έμα Σάπλιν και πολλοί άλλοι έχουν βρεθεί μαζί του στη σκηνή. Είτε στη χώρα μας είτε στη χώρα τους.

Πρόσφατα και με αφορμή το τελευταίο του άλμπουμ, ο ερμηνευτής και μουσικός ήρθε σε επαφή με την Ισραηλινή Νόα, η οποία συμμετείχε στο δίσκο του. Η συνεργασία αυτή έρχεται να ενισχυθεί με δύο συναυλίες σε ένα χώρο που έχει «επισκεφτεί» πολλές φορές εδώ και περίπου 20 χρόνια ο Νταλάρας, παρουσιάζοντας πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους πράγματα με συγκεκριμένο θεματικό πλαίσιο και σίγουρα όχι προχειρότητες.

Οι δύο μεγάλες συναυλίες με τίτλο Φωνές του δρόμου, μουσικές του κόσμου, θα γίνουν στις 7 και 8 Μαρτίου στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και θα ακουστούν εκεί τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών, καινούργια κομμάτια, διασκευές, ρεμπέτικα αλλά και σεφαραδίτικα τραγούδια.

H μαγευτική Noa από τη μεριά της έχει συνεργαστεί με κορυφαίους καλλιτέχνες όπως ο Στινγκ και ο Στίβι Γουόντερ κ.ά. Έχει χαρακτηριστεί ως μούσα του Νικόλα Πιοβάνι και ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της πέρα από το τραγούδι είναι η έντονη κοινωνική, ανθρωπιστική και ειρηνευτική της δράση για την οποία έχει βραβευτεί επανειλημμένα σε όλο τον κόσμο.

Στη συναυλία συμμετέχουν η Ανδριάνα Μπάμπαλη και ο Νίκος Αντύπας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου