Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Η Βιβλιοθήκη Ανθός του Φουγάρου συνεχίζει τους κύκλους των εργαστηρίων σκέψης (mind workshops) με την Έρα Μουλάκη και τη Φωτεινή Μιχαλάκη-Δερνίκου.






Την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013, από 11.00 έως 13.30 στο χώρο της Βιβλιοθήκης θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο βιωματικό εργαστήριο με θέμα Άγχος και Φοβίες: Πώς Βιώνονται από γονείς και παιδιά;


Το εργαστήριο απευθύνεται σε γονείς και αφορά το ζήτημα του άγχους, το οποίο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Θα μας απασχολήσει κατά πόσο το προκαλούμε εμείς οι ίδιοι μέσα από τα «πρέπει» που μας έμαθαν, καθώς και πόσο αποτελεσματικά το διαχειριζόμαστε.

Επειδή το άγχος και οι φοβίες των γονιών επηρεάζουν τα παιδιά, σας προσκαλούμε να δούμε μαζί πώς θα αποβάλλουμε το άγχος, πώς θα αντιμετωπίσουμε τις φοβίες στη δική μας ζωή και πώς θα βοηθήσουμε τα παιδιά μας να κάνουν το ίδιο.

Παράλληλα, από τις 11.00 έως τη 13.30 στα εργαστήρια του Φουγάρου, θα εκπονηθεί πρόγραμμα για παιδιά, το οποίο θα προσφέρει δράσεις σχετικές με το αντικείμενο του βιωματικού εργαστηρίου.

Ανώτατος αριθμός συμμετοχών ανά εργαστήριο: 20 άτομα

Συμμετοχή για έναν γονέα και ένα παιδί: 20 €
*Για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας, το κόστος ανέρχεται σε 5 €

Πληροφορίες
27520 47 380  / 6941 601388
maria@fougaro-library.gr





Η Έρα Μουλάκη σπούδασε Ψυχολογία και έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία (πτυχίο Master) ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκε ως Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια – Οικογενειακή Θεραπεύτρια στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων (ΕΔΑΣ). Επί σειρά ετών εργάστηκε στο πρόγραμμα «ΠΛΕΥΣΗ» του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α), καθώς και στο Κέντρο Επαγγελματικού προσανατολισμού και Συμβουλευτικής.

Είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων, τα οποία διατίθενται από τις εκδόσεις Κέδρος, ενώ αρθρογραφεί σε έγκριτα περιοδικά και διαδικτυακούς τόπους. Ακόμα, συντονίζει ομάδες γονέων σε νηπιαγωγεία και σχολεία, και παραδίδει σεμινάρια που έχουν να κάνουν με θέματα επικοινωνίας, σχέσεων ζευγαριών αλλά και αυτογνωσίας. Πρόσφατα εξέδωσε στο www.Psychological-Opinions.gr ένα online περιοδικό ψυχολογίας με τίτλο «Ψυχολογικές Γνώμες», από τις σελίδες του οποίου δημοσιεύονται γνώμες έγκριτων επαγγελματιών του χώρου της ψυχολογίας και του ψυχισμού.

Ιστοσελίδα: www.eramoulaki.gr / Email: info@eramoulaki.gr
Δημ. Μόσχα 31, Μαρούσι 15124
Τηλ: 210 8050649 6932904303 


Η Φωτεινή Μιχαλάκη – Δερνίκου σπούδασε Οδοντιατρική και Ιατρική (1960-1969) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στην Παιδοδοντιατρική στο London University.

Συνέχισε την εκπαίδευσή της στη Ψυχολογία στο Deree College, στην Ομοιοπαθητική Ιατρική στη Διεθνή Ακαδημία Κλασσικής Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και (Master of Science) στα Ολιστικά Εναλλακτικά Θεραπευτικά Συστήματα: Κλασσική Ομοιοπαθητική στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (2007-2012). Είναι συγγραφέας του βιβλίου «ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΙΑΜΑΤΑ BACH» εκδόσεις Πύρινος Κόσμος και της Διπλωματικής εργασίας με θέμα «ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ».

Απέκτησε σημαντική εμπειρία συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικές ομάδες αυτογνωσίας και οικογενειακής Θεραπείας στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ) του Γ. Βασιλείου, στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων της Χ. Κατάκη, στην Εταιρία Αντλεριανής Ψυχολογίας, σε σχολές γονέων, στο Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης, στο κέντρο θεραπείας μέσω της Τέχνης και στο κέντρο Εκπαίδευσης στην Προσωποκεντρική προσέγγιση.

Τις γνώσεις που απέκτησε τις προσφέρει συντονίζοντας ομάδες Αυτογνωσίας και Αυτοθεραπείας και με ομιλίες σε συνέδρια, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Συνεχίζει να εργάζεται ασκώντας την Κλασσική Ομοιοπαθητική με Ολιστική θεραπευτική προσέγγιση των ασθενών.

Λ. Κηφισίας 38 – Αθήνα.  
τηλ. 210-7794512, 6974232870, 27520-21636,  
e-mail michfot@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου