Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

.... "....ποιός αλήθεια ειμαι εγώ και που πάω..."

....χαμένος στα πολύβουα χιλιόμετρα του Καράκας , βουτηγμένος στην απίστευτη φλυαρία του ταξιτζή προσπαθώ να συγκρατήσω τις γνώριμες λιγοστές λέξεις φράσεις μήπως και η δίψα μου για βιωματική γνώση της καθημερινότητας ικανοποιηθεί ως ενα βαθμό .
Να λοιπόν που το ευεργέτημα της λεγόμενης μή λεκτικής επικοινωνίας για μια ακόμη φορά κάνει το θαυμα του ..
Τα θρύψαλα της εκολαπτόμενης μετάφρασης μου αποφέρουν κάποιο αποτέλεσμα κάποια στιγμή σε κλασικό μποτιλιάρισμα ενας χαριτωμένος κλοουν δανείζεται το ΣΤΟΠ στο φανάρι και αρχίζει να ξεδιπλώνει μια σύντομη παραστασούλα με μπαλάκια χρωματιστα και φλόγες στον αέρα , ολα μπροστά μας εως οτου το πράσινο φως ρίξει την αυλαία .
Ο ταξιτζής απλώνει την παλάμη του και φιλοδωρεί τον καλλιτέχνη χαμογελώντας .... Ωστόσο η βουή δυναμώνει την ιδια στιγμή που η συνομιλία μας δοκιμάζεται κατι σαν το χαλασμένο τηλέφωνο και θαρρω πως ζωήρεψε οταν στην κουβέντα μας αναφέρθηκε τ ονομα Ουγκο Τσάβε ...!!!
Το βλέμμα του ταξιτζή αστραψε και τα χέρια του στον αέρα κάτι προσπαθούσαν να μου πουν , κάτι που κατάλαβα εκ των υστέρων .
Ο Ουγκο Τσάβε ο πρόεδρος που ο λαός του τον λάτρευε αλλά και τον μισούσε ! Ενδιάμεση βαθμίδα δεν υπήρχε ...
Και οσο ο ταξιτζής αναψωκοκκίνιζε στο μυαλό μου στριφογύριζε ο ελληνικός στίχος ντυμένος με την φωνή του Σαββόπουλου ....."..... ποιος αλήθεια ειμαι εγώ και που πάω ...."
Καθώς και τα λόγια του Ουγκο Τσάβε.... " ....Σε οσους επιθυμούν τον θάνατο μου τους ευχομαι να ζήσουν πολύ για να δούν πως η Μπολιβαριανή Επανάσταση θα πηγαίνει από μάχη σε μάχη από νίκη σε νίκη ...." ........ας εχει καλό ταξίδι ...!!!
..κυρ ...σαμ..
ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΜΕ ΡΑΓΕΣ ........ τετράδιο με θέα ...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου