Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Βασίλης Βαφέας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή ΕΝ ΠΛΩ της Μαρίνας Παπαδοπούλου.

Το μεσημέρι της Κυριακής3 Φεβρουαρίου, ο γνωστός βραβευμένος σκηνοθέτης, Βασίλης Βαφέας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή ΕΝ ΠΛΩ της Μαρίνας Παπαδοπούλου.

Η ευχάριστη και γεμάτη χιούμορ συζήτηση κάλυψε θέματα όπως τις σπουδές του Β. Βαφέα (Χημεία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακές στο Πανεπιστήμιο στο Παρίσι , Κινηματογραφικές στη Σχολή Σταυράκου) το έργο του (3 ταινίες μικρού μήκους, 8 μεγάλου μήκους στις οποίες υπήρξε παραγωγός- σεναριογράφος- σκηνοθέτης,4 ντοκυμαντέρ για την τηλεόραση –σενάριο σκηνοθεσία και περίπου 15 θεατρικές παραστάσεις–σκηνοθεσία-). Τις βραβεύσεις των ταινιών του και την συμμετοχή σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου.

Μίλησαν για τους συναδέλφους του, τους συνεργάτες, τις νέες τεχνολογίες στο χώρο του κινηματογράφου και βέβαια τα προβλήματα στον τόπο μας γενικά και στον χώρο της Τέχνης γενικά.
Θυμήθηκαν ευχάριστες στιγμές από την συνεργασία του με τους ηθοποιούς των ταινιών του (Κ. Βουτσάς,Λευτέρης Βογιατζής, Μηνάς Χατζησάββας,Νέλλη Αγγελίδου, Μάγια Λυμπεροπούλου, Καριοφ.Καραμπέτη, Φαίη Ξυλά κ.α για να αναφέρουμε μερικά ονόματα).
Παράλληλα, ο Βασίλης Βαφέας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι είναι ήδη έτοιμο το σενάριο για την νέα του ταινία και ευελπιστεί να ξεκινήσει γυρίσματα αμέσως μετά το Καλοκαίρι.
Κλείνοντας τόνισε το πιστεύω του ότι αυτές τις δύσκολες στιγμές για όλους θα μας σώσει η Ανθρωπιά μας , η αλληλεγγύη και η Τέχνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου