Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

"Ο Θεός αγαπάει το Χαβιάρι" σε μουσική Μίνωα Μάτσα

 
Ο Μίνως Μάτσας, μετά τη μουσική για το τηλεοπτικό "Νησί" επανέρχεται αυτή τη φορά με ένα soundtrack για τον κινηματογράφο και την νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι.
Πρόκειται για μία υπερπαραγωγή για τα ελληνικά δεδομένα, και δη σε περίοδο κρίσης, με τη συμμετοχή ενός δυνατού διεθνούς cast με τους Sebastian Koch, Catherine Deneuve, John Cleese και του Diego Botto, που βασίζεται στην αληθινή ιστορία της ταραχώδους ζωής του Ιωάννη Βαρβάκη, ενός πειρατή που ξεκινά από τα Ψαρά του Αιγαίου Πελάγους, φτάνει στην αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης στην Ρωσία και απλώνεται στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας για να καταλήξει στην διχασμένη από εμφύλιες διαμάχες Ελλάδα, κατά την Επανάσταση του 1821.
Χρησιμοποιώντας ήχους και χρώματα απο τους τόπους που περιπλανήθηκε ο Βαρβάκης, την Ελλάδα και τη Ρωσία, στο soundtrack σολιστικά όργανα όπως το σαντούρι, το λαούτο, το βιολί, η μπαλαλάικα, το ακορντεόν συνδιάζονται με τον ορχηστρικό ήχο δημιουργώντας μια ιδιαίτερη επική ατμόσφαιρα, χωρίς όμως να χάνεται η ευαισθησία και το αίσθημα που χαρακτηρίζει τα πρόσωπα και τις καταστάσεις όπως εκτυλίσσονται στο φίλμ.
Ο σκηνοθέτης, μιλώντας για τη μουσική είπε πως "ο Μίνως Μάτσας εμπλούτισε τη ταινία με τη μαγική του ψυχή προσθέτοντας ένα βαθύ λυτρωτικό αίσθημα ανόθευτης συγκίνησης, που πολλαπλασίασε τις εσωτερικές ενέργειες της ταινίας. Ανώτερη μουσική μεγάλου δημιουργού".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου