Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012

...ορθοπεταλιές του νού ...!!!

...Κι έπειτα η Θωμαίς καταφέρνει με κάμποσες ορθοπεταλιές να ισορροπήσει σώμα και σκέψη διατηρώντας το αναγεννησιακό πέπλο εκθαμβωτικής σιωπής . Η ώρα ηδη ειναι περασμένη . Το υδάτινο περίγραμμα του λιμανιού , ο πλαδασμός των κυμάτων και το πλοίο να ξαποσταίνει καρτερικά στην σκιά της νύχτας , θα ελεγε κανείς , από μόνα τους αλλά και ο συνδιασμός ολων λειτούργησαν ως αιτία και αφορμή για μια ολιγόλεπτη στάση .
Ετσι οι μουσικές και οι νοτισμένες από οινόπνευμα ανθρώπινες ανάσες αναμειγνύονται οχι μόνο με την αλμύρα της θάλασσας αλλά και με το βλέμμα της Θωμαίδος που ωρες τώρα απολαμβάνει το νυχτερινό κάδρο !!! Αυτόπτης μάρτυρας το εγχρωμο ποδήλατο , στέκει ασάλευτο χρησιμοποιώντας για ακουμπηστήρι μια πρόχειρη κολόνα . Στέκει ασάλευτο και ανυποψίαστο σε οτι αφορά τις ορθοπεταλιές που απομένουν εως οτου η Θωμαίς φθάσει στην ακρη της σκέψης της !!!
Την ιδια στιγμή σε μια αλλη άκρη , στην άκρη του χάρτη ο Φίλιππος το ιδιο καρτερικά με το πλοίο πλην ομως ...δεν ξαποσταίνει . Απαγγιάζει τον θυμό του αντίκρυ στην θάλασσα και καταπιάνεται με τις ορθοπεταλιές του νου !!! Η διαδρομή περιέχει ανηφοριές κατηφοριές ξεδιπλώνονται σαν κόκκινο χαλι γιαυτό και φωσφορίζουν μες την νύχτα . ....Πριν καλά καλά ξεθωριάσει το βράδιασμα τα ματοτσίνορα του παραδίδονται στην νύστα . Το μέθυσμα μεγάλο και πως να το μεταφέρεις ....!
..Οταν ξεχειλίζουν οι απο-χωρισμοί βαραίνει πιότερο η νύχτα !!!
Φωτογραφία Katerina Stamatopulu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου