Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012

Η Ναταλία Ρασούλη απαγορεύει στη Χρυσή Αυγή τη χρήση του "Αχ, Ελλάδα σ'αγαπώ"Με επίσημη ανακοίνωσή της προς τα μέσα ενημέρωσης η Ναταλία Ρασούλη αλλά και η Βάσω Αλαγιάννη που έχει γράψει τη μουσική του κομματιού αναφέρουν:

"Πληροφορηθήκαμε ότι σε διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο της Κορίνθου, ζητώντας να μη μεταφερθούν εκεί λαθρομετανάστες, πρωτοστατούντων του δήμου Κορινθίας αλλά και της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», μεταδίδουν από τα μεγάφωνα το τραγούδι «Αχ Ελλάδα, σ’ αγαπώ» σε στίχους Μανώλη Ρασούλη και μουσική Βάσως Αλλαγιάννη. Διαμαρτυρόμαστε για αυτήν την τελείως ανάρμοστη και άστοχη μετάδοση του τραγουδιού, το οποίο καμμιά σχέση δεν έχει με τις ρατσιστικές διαμαρτυρίες έξω από το στρατόπεδο και με τις θέσεις που πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή και ζητούμε -η πρώτη ως συνδημιουργός και η δεύτερη ως νόμιμη κληρονόμος του Μ. Ρασούλη – να σταματήσει η μετάδοσή του, τόσο στις συγκεντρώσεις αυτές, όσο και σε οποιεσδήποτε άλλες, ανάλογου ρατσιστικού περιεχομένου.
Άλλωστε, αυτοί που μεταδίδουν το τραγούδι, αν είχαν κάνει τον κόπο να το ακούσουν απλώς, θα καταλάβαιναν πολύ εύκολα ότι το περιεχόμενό του είναι εντελώς αντίθετο με αυτές τις ιδέες και θέσεις. Η χρησιμοποίηση του τραγουδιού «Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ» σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις θίγει ηθικά, κοινωνικά, και ιδεολογικά εμάς, την μνήμη του αείμνηστου Μανώλη Ρασούλη και του έργου."

Ευχαριστούμε για την δημοσίευση,
Βάσω Αλλαγιάννη
Ναταλία Ρασούλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου