Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

O Θάνος Ανεστόπουλος μετά τα Διάφανα Κρίνα - νέος δίσκος


Ύστερα από την πολύχρονη παρουσία του ως ερμηνευτής και μπροστάρης στα Διάφανα Κρίνα που ο ίδιος έφτιαξε, ο Θάνος Ανεστόπουλος ξανάσυστήνεται με τον πρώτο του προσωπικό δίσκο μετά τη διάλυση του συγκροτήματος.

Ο τίτλος της πρώτης προσωπικής δισκογραφικής δουλειάς του Θάνου Αναστόπουλου είναι «Ως το τέλος» και κυκλοφορεί σε βινύλιο και cd στις 20 Απριλίου.

Σχετικά με την κυκλοφορία ο ίδιος σημειώνει:

«Ο δρόμος είναι ένας. Δεν είναι περισσότεροι από έναν. Είναι ένας και μοναδικός με την ελαφρότητα και την βαρύτητα των συνεχόμενων αφετηριών και τερματικών σταθμών. Τίποτα δεν πεθαίνει οριστικά. Στην πραγματική ζωή και στο σύμπαν της δημιουργίας απ το κάθε τέλος ξεκινά και μια νέα ανθοφορία, μια καινούρια γέννηση. Και έτσι περπατιέται αυτός ο ένας δρόμος, μέχρι την τελείωση …ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ…!
Σ’ ένα διαμέρισμα στον έκτο όροφο. Από κάτω ο πεζόδρομος της Φωκίωνος Νέγρη. Και η βοή ενός μητροπολιτικού πλήθους μόνιμη χορωδία μιας καθημερινότητας ανάμεσα σε στιχουργήματα, σε ποιήματα, κιθάρες και καφέδες, καλώδια και τσιγάρα, μικρόφωνα και αγάπη, με τον Θάνο, τον Μανώλη τον Στάθη εκεί, να κουρντίζουν και να ξεκουρντίζουν τις χορδές της ψυχής τους.

…Να θυμηθούμε τα απλά όμορφα πράγματα, αυτά που δεν μοιάζουν αλλά είναι δώρα που οι άνθρωποι καλούνται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις και αφυδατωμένους καιρούς να ανταλλάξουν…
Και μ’ αυτή τη σκέψη άρχισαν όλα.
...Θέλω αυτός ο άνθρωπος που θα ακούει αυτά τα τραγούδια απ την ψυχή μου να κάθεται με κλειστά τα μάτια και να αισθάνεται…
…πως είμαι δίπλα του μέσα στο δωμάτιό του και του τραγουδώ απλά και ζωντανά με την κιθάρα και με καρδιά …
»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου