Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας: "Beat Poetry" - Νέο άλμπουμ


Ύστερα από περίπου 12 χρόνια από τον τελευταίο τους στούντιο δίσκο (Τρύπιες Σημαίες) οι
Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας επιστρέφουν και παρουσιάζουν τη μουσική τους οπτική στην ποίηση της beat γενιάς। Προφανώς και δεν συμφωνούν με τη λογική «δώστε χαρά και ελαφρότητα στον κόσμο να ξεχάσει τα προβλήματά του». Δύσκολο υλικό με συγκεκριμένο στόχο, όπως άλλωστε και οι περισσότερες κοινές δισκογραφικές τους δουλειές. Άλλωστε θα μπορούσε να το φανταστεί κανείς ότι θα συμπράξουν εκ νέου και δισκογραφικά ύστερα από τις κοινές τους συναυλίες δέκα χρόνια αργότερα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εραστές των ηρώων και των ιστοριών στα τραγούδια τους, ασχολούνται με την ποίηση. Αν και το «ασχολούνται» είναι μια φτωχή λέξη για να περιγράψει τις εργασίες τους και την αγάπη τους στην μελοποιημένη ποίηση.

Το νέο τους άλμπουμ κυκλοφορεί σε λίγες μέρες με ένθετο βιβλίο και τίτλο Beat Poetry. Όπως σημειώνουν οι ίδιοι, «η δουλειά αυτή μπορεί να θεωρηθεί μία μουσική ταινία μικρού μήκους. Ένα μπερδεμένο όνειρο. Ένα μουσικό παραμύθι για μεγάλους, γραμμένο με τα λόγια των beat ποιητών.»

Η έκδοση συνοδεύεται από πολυσέλιδο ένθετο βιβλίο, που περιλαμβάνει εκτενές σημείωμα των αδελφών Κατσιμίχα για τη σχέση τους με την ποίηση της beat γενιάς (που ανακάλυψαν τυχαία ένα χειμωνιάτικο βράδυ του 1971, όντας φοιτητές), πληροφορίες για τη «βέβηλη» αυτή γενιά και τους βασικούς της εκπροσώπους, πολλές φωτογραφίες και φυσικά τους στίχους των ποιημάτων με επεξηγηματικά σχόλια.

Αξίζει να σταθούμε και στο γεγονός ότι ο δίσκος θα κυκλοφορήσει από την ιδιωτική τους εταιρεία παραγωγής με την επωνυμία Λύχνος και την διανομή έχει αναλάβει η εταιρεία Μετρονόμος που εκδίδει το ομώνυμο περιοδικό (Μάλιστα το επόμενο τεύχος του Μετρονόμου θα είναι ολόκληρο αφιερωμένο στο Δίδυμο που όπως φαίνεται πίνει ακόμα "Ζεστά Ποτά").

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου