Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Το νέο CD του Λ.Μαχαιρίτσα


Μετά από χρόνια κάνει πραγματικότητα ένα παλιό του όνειρο, ένα γοητευτικό ταξίδι που το κλείνει σε ένα νέο διπλό cd, που τιτλοφορείται "Οι Άγγελοι Ζουν Ακόμη στη Μεσόγειο". Το υπέροχο αυτό cd θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο με την "Real news".


Οι συνεργασίες αυτές είναι μοναδικές! Οι SALVATORE ADAMO, ANGELO BRANDUARDI, TONINO CAROTONE, CHRISTOPHE, ANNE-CATHERINE GILLET, BERNARD LAVILLIERS, NOMADI, MARIA PILAR PILUCA, QUATUOR STEVENS, JOSEP TERO, ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΑΛΙΑΓΑΣ, ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ, ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΑΡΑΤΖΟΛΗ, ΧΑΡΗΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ συμμετέχουν ερμηνευτικά στο cd σε συνθέσεις και στίχους σε πολλές περιπτώσεις δικές τους αλλά και των LUCIO DALLA – το τελευταίο ραντεβού του Λαυρέντη στο εξωτερικό, RENATO CAROSONE, MOGOL, LUCIO BATTISTI, ROSALINO CELLAMARE, FRANCIS CABREL, VASCO ROSSI, AFORNILI, G.GURRERI, ZUCCHERO, RICARDO COCCIANTE ενώ η απόδοση των στίχων στα Ελληνικά έχει γίνει από τους ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ ΜΠΡΟΥΤΖΑΚΗ, ΟΔΥΣΣΕΑ ΙΩΑΝΝΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΥΡΟ, ΛΙΝΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΑΚΟΛΑ, ΙΣΑΑΚ ΣΟΥΣΗ. Σε αρκετά τραγούδια τη μουσική και τους στίχους έχει γράψει ο ίδιος ο ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ ενώ σε ένα τραγούδι τους στίχους έχει γράψει ο ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ.


Δεν θα τους ακούσουμε μόνο αλλά θα έχουμε την τύχη να δούμε όλα αυτά τα μεγάλα ονόματα live σε μια μεγαλειώδη συναυλία, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, τη Δευτέρα 9 Ιουλίου του 2012.
Είναι η πρώτη φορά που καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία, θα βρεθούνε όλοι μαζί στην ίδια σκηνή, με αφορμή την συμμετοχή τους στο δίσκο ενός Έλληνα καλλιτέχνη. Πρόκειται αναμφίβολα για το σημαντικότερο καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς, στο ιστορικό Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Στο σημείωμα του ο Λαυρέντης γράφει:

«Γνώρισα ανθρώπους υπέροχους, κάναμε τραγούδια μαζί, τραγουδήσαμε μαζί, μιλήσαμε, ήπιαμε μαζί…Κάθε στιγμή μια ζωή. Αυτούς που άκουγα και καταλάβαινα πάντα γιατί το φως γεννήθηκε πρώτα σε αυτόν εδώ το χώρο της γης.Η δική μου μουσική, η δική μου ματιά, οι δικοί μου άνθρωποι, εδώ και τρεις δεκαετίες. Σε μια εποχή και σε χρόνους που όλα είναι ένα απέραντο γκρι.
Δε γουστάρω άλλους οίκους αξιολόγησης...Οι διικοί μας «άγγελοι» είναι ακόμα εδώ και θα ζουν για πάντα για να τραγουδούν για μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου