Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Γιάννης Ζουγανέλης: «Με γεια το κούρεμα»


Το νέο διπλό cd του Γιάννη Ζουγανέλη, με τίτλο «Με γεια το κούρεμα», είναι γεγονός. Έτσι, λοιπόν, από τη Δευτέρα, 5 Μαρτίου, θα βρίσκεται σε όλα τα καταστήματα δίσκων.

Ακολουθεί σημείωμα του ίδιου του καλλιτέχνη:

«Σαν καλλιτέχνης και σαν πολίτης είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω στη μιζέρια που συνεχώς επικοινωνείται, με τις πολιτικές και τις αισθητικές μου θέσεις που εκφράζονται στο νέο μου διπλό CD ''Με γεια το κούρεμα'' που κυκλοφορεί από την EMI.

Ενεργώ με πίστη στους ανθρώπους, την Πατρίδα και την Αγάπη. Είμαι απέναντι στο ανύπαρκτο κράτος. Πολεμώ ό,τι μας πάει πίσω, ό,τι θολώνει το τοπίο, ό,τι αναιρεί την ποίηση από την καθημερινότητα και τραγουδώ τους πόθους, τις ελπίδες και τα όνειρα που δεν μπορεί να μας κλέψει κανείς. Αγαπώ την Ελλάδα και το ΦΩΝΑΖΩ!

Πότε γελάω για να αφορίσω το κακό, πότε συγκινούμαι, πότε σκέφτομαι και έχω αγωνία να μεταδώσω τις σκέψεις μου...

Στο ''κούρεμα'' συνεργάστηκα δημιουργικά με τους στιχουργούς: Αντώνη Ανδρικάκη, Γιώργο Κλεφτογιώργο, Γιώργο Θ. Παυριανό, Χρήστο Προμοίρα, Γιώργο Δουλτσίνο και Γιούλη Γεωργίου.

Μελοποίησα το ποίημα του Γιώργου Σουρή ''Δυστυχία σου Ελλάς'' γραμμένο πριν 110 χρόνια αλλά πιο επίκαιρο από ποτέ σήμερα: ''Δυστυχία σου Ελλάς με τα τέκνα που γεννάς! Ω Ελλάς ηρώων χώρα, τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα;''

Τραγουδούν εκτός από την αφεντομουτσουνάρα μου:

Χρήστος Δάντης, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Στέλιος Διονυσίου. Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Ελπίδα, Αλέξανδρος Ζουγανέλης, Βασίλης Καζούλης, Αφοί Κατσάμπα, Γιάννης Κούτρας, Χρήστος Κωνσταντίνου, Ανδρέας Μαζαράκης, Λαέρτης Μαλκότσης, Αφροδίτη Μάνου, Γιώργος Μαργαρίτης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Σάκης Μπουλάς, Λάκης Παπαδόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Τάσος Σκούρας, Δημήτρης Σταρόβας, Μπάμπης Τσέρτος και ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου