Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Αγαπητά μέλη,

έπειτα από το τελευταίο Δ.Σ της Πύλης Πολιτισμού, που έγινε στις 6/2/2012 θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για κάποιες αποφάσεις που πήραμε και ιδέες που συζητήθηκαν.

Κατ' αρχήν σε σχέση με το Rock Festival και τη δυσκολία ανεύρεσης πόρων για την διεξαγωγή του, αποφασίσαμε να απευθυνθούμε μαζικά προς όλους τους πολίτες, ζητώντας την συνδρομή τους, για να μην χαθεί αυτή η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια. Αυτό θα προσπαθήσουμε να γίνει με δωρεάν διαφήμιση στον τοπικό τύπο (εφημερίδα, τηλεόραση και ραδιόφωνο) και θα προσκαλούμε όποιον θέλει να γίνει χορηγός του Φεστιβάλ. Αυτό, βέβαια, δεν αναιρεί και όλες τις προσπάθειες που συνεχίζουμε να κάνουμε για επιδοτήσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού, τον Δήμο, την Περιφέρεια, και τις ιδιωτικές εταιρείες.

Το ίδιο θα κάνουμε και για την δράση Πύλη της Αγάπης (κοινωνικό παντοπωλείο). Επειδή, όπως είναι φυσικό, οι προσφορές λιγοστεύουν ενώ η ζήτηση αυξάνεται ραγδαία, χρησιμοποιούμε όλους τους δυνατούς επικοινωνιακούς τρόπους για να έχουμε περισσότερα τρόφιμα και αγαθά προς διανομή. Σας ενημερωνουμε ότι αυτή τη στιγμή διαθέτουμε αγαθά σε περίπου 80 οικογένειες τις οποίες τροφοδοτούμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Επειδή αυτήν την εποχή εξίσου σημαντικό με την τροφή είναι και το να αισθανθούμε όλοι μας χρήσιμοι, ότι μπορούμε να οργανωθούμε και να καταφέρουμε να βρούμε λύσεις, αλλά και να νιώσουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας, αποφασίσαμε:

α. στα γραφεία του συλλόγου κάθε Τρίτη μετά τις 6.00μμ να λειτουργεί "Δημιουργική Συνάντηση" από τις 28/02/2012. Όποιος θέλει μπορεί να έρχεται να συζητά, να ανταλάσσει απόψεις και να εκφράζεται μέσα από παράλληλα δημιουργικά εργαστήρια πηλού, κατασκευής κεριών, χρηστικών αντικειμένων, κ.ά.

β. συζητήσαμε την ιδέα δημιουργίας των δύο δράσεων: "Κοινωνικός λαχανόκηπος" και "Παζάρι Ανταλλαγής Προϊόντων"

Παράλληλα θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι λειτουργεί το εικαστικό εργαστήρι για παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου κάθε Παρασκευή 5.30-7.00μμ (δημοτικό) και 7.00-8.300 μμ (Γυμνάσιο) και ότι θα λειτουργήσει από το Σάββατο 3/03/2012 εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού για το νηπιαγωγείο (4.00-5.30 μμ) και για το δημοτικό (5.30-7.00μμ).


Με εκτίμηση,

εκ μέρους του Δ.Σ.

η πρόεδρος,

Χριστίνα Αποστολοπούλου

και

η γραμματέας,

Όλγα Γεωργαντέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου