Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

ΦΕΓΓΑΡΙ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ της Χάρις Τσεκούρα

   Το πρώτο άλμπουμ της νέας ερμηνεύτριας Πένυς Παπακωνσταντίνου με τίτλο ΦΕΓΓΑΡΙ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ», μια φρέσκια πρόταση στο χώρο της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Μεγαλωμένη στην Αθήνα, συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους μουσικούς της παραδοσιακής μουσικής σε διάφορους δίσκους, όπου και γνώρισε τους δασκάλους της, Ειρήνη Δερέμπεη (παραδοσιακό τραγούδι) και Κάρολο Κουκλάκη (πολίτικο λαούτο).

Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες της ελληνικής και ξένης μουσικής όπως Marta Sebestyen, Λιζέτα Καλημέρη, Μαρία Σουλτάτου, Καίτη Κουλιά, Κώστας Μάντζιος, Δώρος Δημοσθένους , Ζωή Παπαδοπούλου κ.α.

Έχει υπάρξει επίσης μέλος των μουσικών σχημάτων «Αλός Απόηχοι», «Σαντουροβιόλι express» υπό την επιμέλεια του βιολιστή Κυριάκου Κουβέντα καθώς επίσης και της ορχήστρας «Σεμέλη» υπό την επιμέλεια του Ανδρέα Τσεκούρα, ενώ σήμερα είναι βασικό μέλος της παραδοσιακής γυναικείας ορχήστρας «Smyrna». Η ίδια ως μουσικός παίζει πολίτικο λαούτο , τζουρά και φλογέρες.

Το «Φεγγάρι στην ταράτσα» είναι το πρώτο και ομώνυμο τραγούδι από το άλμπουμ που ακούγεται ήδη στα ραδιόφωνα, ενώ ένα από τα τραγούδια του δίσκου ερμηνεύει μοναδικά η Αναστασία Μουτσάτσου.

Όλα τα τραγούδια του άλμπουμ είναι σε μουσική και στίχους της Χάρις Τσεκούρα, ενώ η Μαρία Καναβάκη ανέλαβε τις ενορχηστρώσεις των κομματιών και παίζει ακορντεόν στα τραγούδια, μαζί με τον Χρήστο Παύλη, που παίζει όλες τις κιθάρες του δίσκου, δίνοντας μας ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα.

Επαιξαν οι μουσικοί, Μάνος Αχαλινωτόπουλος (κλαρίνο), Γιώργος Μακρής (γκάιντα), Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος (μπάσο), Νίκος Χριστόπουλος (τύμπανα), Εύη Κανέλλου (κρουστά), Γιώργος Γκαραβούνης (νταούλι).

H επιμέλεια παραγωγής: Δημήτρης Ιωαννίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου