Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Σωκράτης Μάλαμας στο Σταυρό του Νότου

Ο Σωκράτης Μάλαμας παραμένει από τους λίγους που, χρόνια τώρα, δεν έχουν κανένα λόγο να φοβούνται, να βγουν μόνοι τους, χειμώνα ή καλοκαίρι, σε live. Και είναι από τις ελάχιστες, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, περιπτώσεις που η συνέπεια σε ρεπερτόριο και σκηνικό ύφος, όχι μόνο δεν οδηγεί σε κορεσμό το κοινό του, αλλά, αντίθετα, λειτουργεί ως πόλος έλξης μεγαλύτερου ακόμα κοινού. Στο Μάλαμα δεν αναζητά κανείς την καινούρια πρόταση, αναζητά τον ίδιο. Κι αυτό είναι καθαρά θέμα προσωπικότητας και ταλέντου.
Στην ίδια λογική λοιπόν κι οι εμφανίσεις του στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου, όπου επιστρέφει έπειτα από τέσσερα χρόνια για να μας κρατά συντροφιά τις Δευτέρες. Μαζί του θα’ ναι η νεαρή Κρητικιά τραγουδίστρια Μαρία Δακανάλη και οι μουσικοί Φώτης Σιώτας στο βιολί και την βιόλα, Γιάννης Παπατριανταφύλλου στο κοντραμπάσο και Κυριάκος Ταπάκης σε μπουζούκι και λαούτο.
Ένα καθαρά ακουστικό, αυτή τη φορά, πρόγραμμα που περιλαμβάνει παλαιότερο Μάλαμα αλλά και καινούριο, γιατί μην ξεχνάμε πως στη δισκογραφία του πρόσθεσε πρόσφατα το «Πέρασμα» σε στίχους Άλκη Αλκαίου. Εννοείται βέβαια πως θα πει και όσα τραγούδια του Θανάση Παπακωνσταντίνου ταυτίστηκαν με τη φωνή του.
Από 16/01, κάθε Δευτέρα στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου (Φραντζή & Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου