Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Προβολή της ταινίας "Ζωή σαν τριαντάφυλλο" [Παρασκευή 2/12, 20.30] ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου που έχει οριστεί ως Διεθνής Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία προβάλουμε την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη και ώρα 20.30 την ταινία:


Ζωή Σαν Τριαντάφυλλο (Temple Grandin)
Σκηνοθεσία : Mick Jackson
Ηθοποιοί : Claire Danes, Julia Ormond, David Strathairn, Catherine O'Hara
Έτος: 2010
Διάρκεια: 103'

Πρόκειται για μια ταινία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η οποία περιγράφει την έγκαιρη διάγνωση της Τέμπλ (Κλερ Ντέινς, την προβληματική της ανάπτυξη κατά τη διάρκεια των σχολικών της χρόνων; την αμέριστη συμπαράσταση που είχε από τη μητέρα της (Τζούλια Ορμόντ), τη θεία της (Κάθριν Οʼ Χάρα) και τον δάσκαλο της (Ντέιβιντ Στράθερν) και την εξέλιξη της σε μια γυναίκα με εκπληκτική ευαισθησία και κατανόηση της συμπεριφοράς των ζώων.
Η Temple Grandin, παρά τις δυσκολίες της, λόγω του αυτισμού, κατάφερε να γίνει μια από τους πρώτους ειδικούς στον κόσμο , στο σχεδιασμό και την κατασκευή μηχανημάτων αγροτικού εξοπλισμού. Κατάφερε να διαμορφώσει τα σφαγεία των κτηνοτροφικών μονάδων προς ώφελος τόσο των ανθρώπων όσο και των ίδιων των ζώων, και να αποτελέσει έμπνευση για πολλά άτομα με αντίστοιχα προβλήματα και ελπίδα για τους γονείς τους.. Μπορεί κανείς να βρει τα σχέδιά της σε πολλές χώρες. Έχει γράψει περισσότερες από 100 επιστημονικές εργασίες και δίνει διαλέξεις σε όλο τον κόσμο πάνω σε αυτό το μοναδικό θέμα. Κατέχει master στη ζωολογία, από το Arizona State , και το 1988 δέχτηκε τον τίτλο του διδάκτορα.
Η ασυνήθιστη ιστορία της Temple Grandin έχει μοναδική αξία επειδή μας βοηθάει να δούμε τον αυτισμό με άλλα μάτια .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου