Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

“Δράσε Θετικα” – Δημιουργία Ομάδας Θετικής Δράσης


ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ

Δελτιο Τυπου


“Δράσε Θετικα” – Δημιουργια Ομαδασ Θετικής Δράσης

Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, 20:00 – 22:00, στη νεανική και παιδική βιβλιοθήκη του δήμου στο πάρκο Μπόνη, η ψυχολόγος Ελισάβετ Γεωργίου, με την υποστήριξη της ΚΕΔΑΜ, ξεκινά μια ανοιχτή ομάδα με στόχο την Θετική Δράση ενάντια στην κρίση.

Οι πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας έχουν άμεσο αντίκτυπο και στην ψυχική υγεία των πολιτών. Εχει πια και επιστημονικά αποδειχθεί οτι το άγχος και ο φόβος έχουν σα συνέπεια την αύξηση των αυτοκτονιών, των ψυχικών παθήσεων και των ψυχοσωματικών εκδηλώσεων.

Με βάση τα παραπάνω η δημιουργία μιας ομάδας Θετικής Δράσης αποτελεί μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενδυνάμωση των συμμετεχόντων και στην ενίσχυση της ελπίδας και της πίστης οτι μπορούν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που έχουν.

Aπευθύνεται σε όλους όσους θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε μια ανοιχτή ομάδα όπου μέσα από συζήτηση και βιωματικές ασκήσεις/παιχνίδια θα έχουν την ευκαιρία:

· να σκεφτούν, να μιλήσουν και να δράσουν ΘΕΤΙΚΑ σε όσα τους συμβαίνουν

· να μάθουν τρόπους διαχείρισης του άγχους και της ανασφάλειας τους

· να νιώσουν οτι δεν είναι μόνοι στην αντιμετώπιση των δυσκολιών και να μάθουν άλλους τρόπους που μπορεί να τους δώσουν μια καινούργια οπτική στις δικές τους αντιδράσεις

· να μοιραστούν πληροφορίες, εμπειρίες και ιδέες δημιουργικής προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνουν οι οικονομικο –κοινωνικές αλλαγές

· να μάθουν να δέχονται τις αλλαγές στη ζωή τους και να βρίσκουν τις θετικές πλευρές

· να συναναστραφούν με ανθρώπους που μπορεί να έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα και τις ίδιες αναζητήσεις

Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε 15 μέρες Παρασκευή.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.

* Η Ελισάβετ Γεωργίου είναι ψυχολόγος – σύμβουλος καριέρας. Είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας και μεταπτυχιακού τίτλου Οργανωτικής και Οικονομικής Ψυχολογίας, ενώ ολοκληρώνει την εκπαίδευση της ως ψυχοθεραπεύτρια Gestalt. Εχει εργαστεί 12 χρόνια ως σύμβουλος επιχειρήσεων. Από το 2006 ασκεί το επάγγελμα του ψυχολόγου στο Αργος όπου συνεργάστηκε για 2 χρόνια με το ιδιωτικό σχολείο «Αυτενεργώ» (2005-2007) και από το 2006 ως και σήμερα συνεργάζεται με το σύλλογο καρκινοπαθών και φίλων Αργολίδας «Αλληλεγγύη». Από το 2010 έχει ιδρύσει το Κέντρο Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού Be YourSelf, στην Αθηνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου