Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Επανεκδόσεις Εν Πλω και Γιάννη Αγγελάκα



Για τις δισκογραφικές εταιρείες τα Χριστούγεννα ήταν ανέκαθεν η καλύτερη περίοδος για την κυκλοφορία νέων δίσκων. Μπορεί φέτος λόγω κρίσης οι καινούριοι δίσκοι να είναι αισθητά λιγότεροι, υπάρχουν όμως εκπλήξεις όπως η επανέκδοση του ιστορικού άλμπουμ Εν Πλω.

Η Altogethernow επανεκδίδει σε LP το Εν Πλω που κυκλοφόρησε το 1989 σε μόλις 1001 τεμάχια και αυτή τη στιγμή αποτελεί συλλεκτικό κομμάτι της ελληνικής δισκογραφίας. Οι Εν Πλώ δημιουργήθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του ’80 (1985) από τους Ντίνο Σαδίκη και Δήμο Ζαμάνο και έπαιζαν αυτό που ονομάστηκε μετα-πάνκ (post punk) με ελληνικό στίχο.

Η έκδοση της Alltogethernow είναι μία αποθορυβοποιημένη και remastered έκδοση, ενώ το ένθετο είναι αναβαθμισμένο με σημειώσεις του Ντίνου Σαδίκη. Το Lp αναμένεται να βρίσκεται στα δισκοπωλεία στα τέλη Δεκεμβρίου.

Από την ίδια εταιρεία επανακυκλοφορεί και ένας ακόμη σημαντικός και εξαφανισμένος δίσκος. Ο Χαμένος τα παίρνει όλα του Γιάννη Αγγελάκα ήταν εξαντλημένος εδώ και χρόνια και τώρα είναι και πάλι στην αγορά σε διπλό cd. Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο Γιάννης Αγγελάκας ηχογραφεί αυτή την περίοδο τα καινούρια του τραγούδια. Ο νέος δίσκος αναμένεται στα δισκοπωλεία πριν το Πάσχα.
Απόστολος Στάικος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου