Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΟΧΘΗΣ» του Γιώργου Καζαντζή

Δεκαπέντε τραγούδια αποτελούν το νέο δίσκο του Γιώργου Καζαντζή με κύρια ερμηνεύτρια την Φωτεινή Βελεσιώτου. Οι δύο καλλιτέχνες συναντήθηκαν στις ‘’Μέλισσες’’, ένα τραγούδι σε στίχους Ελένης Φωτάκη που υπήρχε στον προηγούμενο δίσκο «Ισαλος Γραμμή» (υπάρχει και σε αυτό το CD). Με τις μέλισσες δημιουργήθηκε χημεία και ανάγκη συνέχισης της συνεργασίας τους.

Στα «παιδιά της άλλης όχθης» ο Γιώργος Καζαντζής αναζητά την Φωτεινή στον κοινό τόπο του μουσικού τους κόσμου. Την συναντά στην μπαλάντα, στο ζεϊμπέκικο το χασάπικο το τσιφτετέλι…την ζαλίζει με τους οργανικούς ρόλους την χάνει με τις πολυρυθμίες την ξαναβρίσκει στο ρεφραίν, την τσιτώνει με την ανατροπή του στίχου, την κατευνάζει με τις ατμόσφαιρες, κι έτσι υποδόρια κι αέναα, μπροστά και πίσω απ’ το περιθώριο αποτυπώνουν κι εκφράζουν τη ζωή με το τραγούδι τους.

Τους στίχους των τραγουδιών υπογράφουν οι Μάνος Ελευθερίου, Μανώλης Ρασούλης(απ’ τα τελευταία του), Θωμάς Κοροβίνης, Ελένη Φωτάκη, Μαρία Κοσσυφίδου, Γιάννη Τσατσόπουλος και Ειρήνη Νικολάου.

Στο τραγούδι ‘’Θεσσαλονίκη πόλη της αιώνιας ήβης’’ συμμετέχει η σχολική χορωδία του Ασύλου του Παιδιού υπό την διεύθυνση της Πηνελόπης Μενούνου.

Στο CD υπάρχουν και τρεις επανεκτελέσεις στα τραγούδια «Μυστικό», «Φτερουγίσματα» και «Θεσσαλονίκη πόλη της αιώνιας ήβης» ως αποτέλεσμα της μοναδικής ερμηνείας τους από την Φωτεινή στις ζωντανές εμφανίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου