Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Από το Βυζάντιο στον Πειραιά...



Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, η Ελένη Αρβελέρ και ο Γιώργος Νταλάρας, φέρνουν το Βυζάντιο στον Πειραιά και πιο συγκεκριμένα στον πολυχώρο Passport.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, ο Γιώργος Νταλάρας θα ερμηνεύσει συνοδεία ορχήστρας, ποιήματα της Ελένης Αρβελέρ, από το βιβλίο της «Το Άγνωστο Βυζάντιο» (Εκδόσεις ΕΡΜΗΣ), μελοποιημένα από τον συνθέτη Νίκο Πλάτανο -ο οποίος θα τον συνοδεύσει στο πιάνο- και στη συνέχεια θα ερμηνεύσει γνωστά κομμάτια.

Η εξέχουσα Βυζαντινολόγος, Πανεπιστημιακός και Ιστορικός Ελένη Αρβελέρ θα μιλήσει για την άγνωστες πτυχές της ιστορίας του Βυζαντίου που βρίσκονται στο περιθώριο της ιστορικής μνήμης, συνομιλώντας επί σκηνής με τη σκηνοθέτιδα Μέμη Σπυράτου, η οποία θα διαβάσει ποιήματά της. Επίσης, ο Καθηγητής Βυζαντινής φιλολογίας στο Ε.Κ.Π.Α. Αθανάσιος Μαρκόπουλος θα μιλήσει για το φαινόμενο Αρβελέρ.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι τραγουδιστές Νεφέλη Κουρή και Νίκος Χαλδαιάκης, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν μελοποιημένα τραγούδια Τούρκων ποιητών, συνθέσεις του Νίκου Πλάτανου, καθώς και ελληνικά παραδοσιακά και έντεχνα κομμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου