Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Απρόσιτη η Περιφέρεια για ΑΜΕΑ


Απρόσιτο για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες είναι το κτήριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθημερινά εκατοντάδες συνάνθρωποί μας σε πολλά δημόσια κτήρια σε όλη την Πελοπόννησο, αλλά και Πανελλαδικά.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Πέτρος Τατούλης εξέφρασε την άποψη ότι πρόκειται για ένα μεγάλο ζήτημα για το οποίο δεν έχουν παρθεί πρωτοβουλίες προκειμένου να αρθούν οι περιορισμοί των ΑΜΕΑ. Ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης ότι το κτίριο της έδρας της Περιφέρειας δεν είναι φιλικό προς τα άτομα με κινητικά προβλήματα, ένα θέμα που μελετάται για το νέο κτίριο.
«Τα θέματα που απασχολούν τα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες αντικατοπτρίζουν την ποιότητα της κοινωνίας και την ευαισθησία μας», συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης κατά την επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου Νίκου Γόντικα για τα μέτρα στήριξης τους.
Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα υγείας Ανδρέας Πουλάς δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα στηρίξει δράσεις για την καλυτέρευση των ΑΜΕΑ, αλλά και του Δημόσιου Συστήματος Πρόνοιας γενικότερα. Πρόσθεσε επίσης ότι δυστυχώς οι Περιφέρειες δεν έχουν αρμοδιότητα σε αυτά τα ζητήματα, αλλά θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να προωθηθούν τα άτομα αυτά στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα εργασίας.
Το επόμενο βήμα, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, είναι οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας σε συνεργασία με τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης για υποστήριξη των υποδομών που προορίζονται για τα ΑΜΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου