Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ




Τη δουλειά του πάνω στις δύο κλασικές κωμωδίες του Αριστοφάνη «Αχαρνής» και «Πλούτος», παρουσιάζει ο Διονύσης Σαββόπουλος στις 25 Σεπτεμβρίου 2011 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Τα συνολικά έσοδα της παράστασης θα διατεθούν υπέρ του Ταμείου Yποτροφιών των Αρσακείων Σχολείων, με σκοπό την παροχή μερικών ή ολικών απαλλαγών από δίδακτρα, σε οικογένειες μαθητών που αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα.

Οι κατά Σαββόπουλο «Αχαρνής» πρωτοπαρουσιάστηκαν στην μπουάτ «ΡΗΓΑΣ» της Πλάκας τον Δεκέμβρη του 1976 και κυκλοφόρησαν σε δίσκο το φθινόπωρο του 1977.

Για την άλλη κωμωδία του Αριστοφάνη, τον «Πλούτο», ο Διονύσης Σαββόπουλος έγραψε τη μουσική και μετέφρασε τα χορικά το 1985 για την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Επίδαυρο το καλοκαίρι του ίδιου έτους σε σκηνοθεσία Louca Ronconi και κυκλοφόρησε σε δίσκο το 1996.

Η μουσική και τα τραγούδια από αυτές τις δύο κωμωδίες του Αριστοφάνη παρουσιάζονται τώρα σε μορφή υπαίθριας συναυλίας από τον ίδιο τον Διονύση Σαββόπουλο και είκοσι μουσικούς, χορευτές και τραγουδιστές. Στη συναυλία συμμετέχει και ο Μουσικός Όμιλος των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα ακουστούν επίσης, γνωστά τραγούδια του Διονύση Σαββόπουλου από το «Φορτηγό», το «Περιβόλι Του Τρελού», το «Βρώμικο Ψωμί», τα «Δέκα Χρόνια Κομμάτια», την «Ρεζέρβα», τα «Τραπεζάκια Έξω», και τον «Χρονοποιό».
Συντελεστές:
Κείμενα – αφήγηση – μουσική και τραγούδια.
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου