Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Καινούριος αλλά ίσως ο τελευταίος δίσκος του Ν.Μαυρουδή



Ο κιθαριστής και συνθέτης που αποτελούσε μία από τις πιο διακριτικές περιπτώσεις της ελληνικής δισκογραφίας και ύστερα από σχεδόν πενήντα χρόνια παρουσίας σε αυτήν ετοιμάζει το νέο του δίσκου με τίτλο Στου χρόνου τις καταπακτές που όπως σημειώνει ο ίδιος από την έκδοση αυτή θα εξαρτηθεί η μετέπειτα δισκογραφική του παρουσία.

Το musicpaper.gr εξασφάλισε αποκλειστικά ένα απόσπασμα από το σημείωμα του συνθέτη που θα συνοδεύει το νέο του δίσκο ο οποίος θα κυκλοφορήσει στις 14 Οκτωβρίου.

«Τα τραγούδια αυτού του δίσκου φιλοδοξούν να τοποθετηθούν στις αισθητικές-στιλιστικές ανακατατάξεις της εποχής. Κι εγώ με όποια πείρα διαθέτω από το 1964, όταν πρωτομπήκα στον κήπο της δισκογραφίας, αναζητώ για άλλη μια φορά χώρο έκφρασης… Ίσως η έκβαση αυτής της παραγωγής να παίξει αποφασιστικό ρόλο σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να συνεχίσω ή να αποσυρθώ από το χώρο της ελληνικής δισκογραφίας που τόσο πολύ αγάπησα, συνδέθηκα και με καθόρισε…»

Με την αφορμή της έκδοσης του δίσκου την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24, Αθήνα) στις 21.00 η δισκογραφική εταιρεία Protasis διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίασή του.
Για το δίσκο θα μιλήσουν ο Γιώργος Τσάμπρας, παραγωγός του Δευτέρου Προγράμματος και ο Γρηγόρης Ψαριανός, βουλευτής ενώ θα ακολουθήσει ζωντανή παρουσίαση των τραγουδιών από τους συντελεστές.

Στο δίσκο συμμετέχουν: Μελίνα Ασλανίδου, Γιώτα Νέγκα, Μίλτος Πασχαλίδης, Διονύσης Τσακνής, Μπάμπης Τσέρτος, Γιάννης Χαρούλης αλλά και οι νεότεροι: Χρήστος Κωνσταντόπουλος, Σαββέρια Μαργιολά, Αμαλία Τάτση και Γιώργος Τοσικιάν. Οι στίχοι έχουν τις υπογραφές του Άκου Δασκαλόπουλου, της Λίνας Δημοπούλου, του Κώστα Φασουλά, του Χρίστου Γ. Παπαδόπουλου της Μαίρης Φασουλάκη και πολλών άλλων αξιόλογων στιχουργών.
 
Μιχάλης Γελασάκης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου