Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011

ΕΛΕΝΗ ΚΑΙ ΣΟΥΖΑΝΑ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗΗ Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή ανεβοκατεβαίνουν τις μουσικές κλίμακες και διαβαίνουν τις μουσικές γέφυρες που έστησαν μάστορες σαν τον Nino Rota, τον Gershwin, τον Χατζηδάκι, τον Ξαρχάκο, τον Τσιτσάνη αλλά και τον Bregovic, τον Dylan και τον Screaming Jay Hawkins για να αποκαλύψουν το όνειρο και την ελπίδα μέσα από τον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Μουσικές του έρωτα και της αναρχίας, του πάθους και της διεκδίκησης, της προσμονής και της φυγής, της αδικίας και των κοινωνικών αγώνων, της φύσης και της μαγείας..... αλλά και νέες, ανέκδοτες συνθέσεις των δύο περφόρμερ.

Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή είναι ένα καταπληκτικό ντουέτο που συνδυάζει την φρεσκάδα και την παράδοση όσο κανένα άλλο από τα σύγχρονα νεανικά σχήματα.

Εντυπωσιακές, με το ρεπερτόριό τους, με την ακέραιη παρουσίαση κάθε κομματιού και φυσικά με την εμφάνισή τους.

Νέα κορίτσια που τραγουδάνε σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες και διαλέκτους και διαθέτουν πλούσιο ρεπερτόριο, με τραγούδια ρεμπέτικα και παραδοσιακά, ελληνόφωνα της Κάτω Ιταλίας, ισπανόφωνα, γαλλικά, ιταλικά, πορτογαλέζικα fado, τσιγγάνικα, σέρβικα, τούρκικα, ρουμάνικα, αρμένικα, πομάκικα, βουλγάρικα, σεφαρδίτικα, ακόμα και αμερικάνικα μπλουζ και τζαζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου