Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

"ΙΔΕΕΣ"

Μετρώντας 22 χρόνια καλλιτεχνικής διαδρομής και με πρόσφατη τη συμμετοχή της στη Διεθνή Art Biennale στο Πεκίνο η ζωγράφος Βαρβάρα Γεροδήμου αποτυπώνει στον καμβά της, τις δικές της… «Ιδέες». Αυτός είναι και ο τίτλος της νέας της έκθεσης, που θα παρουσιαστεί από τις 3 μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο.
Παλιότερες, αλλά και νέες… «Ιδέες» της καταξιωμένης ζωγράφου, που μετρά ήδη επτά ατομικές εκθέσεις, παρουσιάζονται με φόντο την παλιά πόλη του Ναυπλίου.
Ο κόσμος της μυθολογίας και του υπερφυσικού συναντά τη σύγχρονη ματιά της δημιουργού, που με τα νέα της έργα μοιάζει σιγά σιγά να μετατοπίζει τον πυρήνα της ζωγραφικής της στο σήμερα αφήνοντας να ξεπηδήσουν από τον καμβά της μορφές καθημερινές και μοντέρνες. Ο κόσμος της ουτοπίας και του ονείρου, διαποτισμένος από μία αίσθηση αέναης ακινησίας που χαρακτήριζε τα παλιότερα έργα της, δίνει σταδιακά τη θέση του στην ενεργή δράση με τις ανθρώπινες φιγούρες να μοιάζουν να προσπαθούν να δραπετεύσουν από το στοιχειωμένο παρελθόν τους.
Δίπλα στις εικαστικές δημιουργίες της Βαρβάρας Γεροδήμου θα εκτίθενται κομπολόγια από κεχριμπάρι, γιούσουρι και ημιπολύτιμους λίθους από τη συλλογή του κ. Ιερόπουλου από «Το Κομπολογάδικο».
Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στο Βουλευτικό Ναυπλίου και η έκθεση θα διαρκέσει ως την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου.
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10:00-14:00 & 18:00-22:00.
Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου