Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΛ. ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ


Μεγάλη εκδήλωση-αφιέρωμαστον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη έχει ετοιμάσει το Νέο Σχολείο και πρόκειται να την παρουσιάσει στην αίθουσα του Βουλευτικού Ναυπλίου., το Σάββατο, 16 Απριλίου στις 07.30 το απόγευμα.

Ως γνωστόν, φέτος γιορτάζονται τα εκατό χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Σκιαθίτη συγγραφέα. Για το λόγο αυτό, αλλά και -κυρίως- γιατί ο κυρ Αλέξανδρος είνα μια φυσιογνωμία που όλους, όσοι συμμετέχουν στην εκδήλωση, τους αγγίζει και τους κινητοποιεί, δραστηριοποιήθηκαν και ετοίμασαν μια άλλου είδους εκδήλωση.
Δεν πρόκειται να γίνει δηλαδή αποκλειστικά παρουσίαση του βίου και του έργου του Παπαδιαμάντη (κάτι που μπορεί κανείς εύκολα να το συναντήσει στις εγκυκλοπαίδειες, ηλεκτρονικές και άλλες), αλλά επιχειρείται κάτι άλλο που υπόσχεται να φέρει, έστω και για λίγο, τον Παπαδιαμάντη κοντά μας.Ένα έργο του συγγραφέα διατρέχει ολόκληρη την εκδήλωση, ενώ στις παύσεις του έχουμε σχόλια, γνώμες και ποιήματα γραμμένα για τον μεγάλο Σκιαθίτη.
Μαθητές “παίζουν” σκηνές από το έργο σε αναλόγιο, ενώ προβάλλεται και βίντεο ειδικά φτιαγμένο για την εκδήλωση.Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί ότι ακούγονται από ορχήστρα και τραγουδίστριες πανέμορφα τραγούδια συνθεμένα από το Γιάννη Νόνη σε στίχους του Παπαδιαμάντη.
Οι συντελεστές του αφιερώματος είναι πολλοί: ο Λεφτέρης Μπαρδάκος που είχε την οργάνωση και έγραψε τα κείμενα, ο Γιώργος Αναστασόπουλος που διαβάζει το διήγημα του Παπαδιαμάντη, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος που τράβηξε, σκηνοθέτησε και μοντάρησε το βίντεο, ο Γιάννης Νόνης που έγραψε τη μουσική, η Βασιλική Σαγκιώτη που επεξεργάστηκε το εικαστικό μέρος μαζί με μαθητές, οι μαθητές Ηλέκτρα Δήμα, Κατερίνα Μαύρα, Νεφέλη Γκόνη και Γιάννης Τζανετόπουλος που παρουσιάζουν το αναλόγιο και διαβάζουν, οι μαθητές που αποτελούν την ορχήστρα του Νέου Σχολείου και οι τραγουδίστριες Μαργαρίτα Καραμολέγκου και Ελένη Νόνη, οι οποίες με τις υπέροχες φωνές τους θα μας χαρίσουν τους μελοποιημένους στίχους από το έργο του Παπαδιαμάντη.
Ας ελπίσουμε πως ο ακέραιος κυρ Αλέξανδρος, που ως γνωστόν δεν του άρεσαν οι μεγαλοστομίες και τα πυροτεχνήματα, να συγκινηθεί ολίγον με τη σεμνότητα αυτής της εκδήλωσης και να έλθει έστω και για μερικές στιγμές κοντά μας.

πηγή: http://www.press-argolida.blogspot.com/
για την αντιγραφή christina.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου