Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ


Ο Γιώργος Αντωνίου παρουσιάζει την φωτογραφική του έκθεση με θέμα "Το παιδί στην Αργολίδα του χθες" στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη ο "Παλαμήδης".
Η έκθεση αποτελείται από εκατό περίπου μεγενθυμένες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες που συνέλεξε μετά από σχετική έρευνα σε όλη την Αργολίδα ο δημοσιογράφος Γιώργος Αντωνίου.
Ο επισκέπτης της έκθεσης θα έχει την δυνατότητα να δει την θέση του παιδιού στην αργολική κοινωνία από τις πρώτες δεκαετίες του περασμένου αιώνα, εώς την δεκαετία του 1970. Τ παιδί στο καθημερινό του παιχνίδι στις αυλές των φτωχικών σπιτικών, το παιδί στο χωράφι, στην αλάνα, το παιδί και η σχέση του με τα οικόσιτα ζώα, το παιδί στις χαρές και στις λύπες της οικογενειακής ζωής.
Στις παλιές κιτρινισμένες από τον χρόνο φωτογραφίες, μέσω του παιδιού, διακρίνει κανείς τις οικονομικές - κοινωνικές συνθήκες κάθε περιόδου, εποχές ένδειας και στέρησης, τότε που οι πολυμελείς οικογένειες προσπαθούσαν να επιβιώσουν με στοιχειώδη μέσα, να θρέψουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σε έναν κόσμο με αμφίβολο αύριο.
Στο μελαγχολικό βλέμμα των παιδιών αντικατοπτρίζεται ο ψυχικός τους κόσμος, η εικόνα της ζωής των περασμένων δεκαετιών τόσο στα χωριά όσο και στις πόλεις της Αργολίδας. Είναι η παιδική ζωή των σημερινών μεσηλίκων και υπερηλίκων του νομού μας....
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά 8:00π.μ. εώς 2:30μ.μ. και θα διαρκέσει εώς τις 30 Απριλίου.

christina.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου