Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Palabras Aire...



Ας μιλήσουμε για την Ελληνική πραγματικότητα σε αριθμούς:
350 δις ευρώ το ελληνικό χρέος.
14% η επίσημη ανεργία στην Ελλάδα.
10% η νέα μείωση αποδοχών στις ΔΕΚΟ.
2% λιπαρά στο γιαούρτι που έριξαν στον Πάγκαλο.

Αποκλείεται να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από το γιαούρτωμα. Είναι δυνατόν να χρησιμοποιούσε ποτέ προϊόν εκμετάλλευσης και μάλιστα αρμέγματος της αγελάδας;

Χθες το βράδυ ορέχτηκα να φάω κι εγώ ένα γιαουρτάκι αλλά δεν το αποτόλμησα. Σκέφτηκα μήπως το μάθει ο Θεόδωρος και πει ότι… "μαζί το φάγαμε".

Τι αμαρτίες πληρώνει η Ιαπωνία; Μα ακριβώς, το γεγονός ότι είναι η πιο ανεπτυγμένη οικονομικά χώρα της Ασίας.
Ηθικόν δίδαγμα: Καλή η ανάπτυξη αλλά ενίοτε χτίζεται επί πτωμάτων.
Σε μια χώρα που γίνονται μεγάλοι σεισμοί, συχνότερα από ότι στην Ελλάδα εκλογές, έχουν γεμίσει με πυρηνικούς αντιδραστήρες Αυτό κι αν είναι ομαδικό χαρακίρι.
Όμως να δείτε ότι στο τέλος, όπως συμβαίνει πάντα στον καπιταλισμό, και από αυτή την καταστροφή κάποιοι θα πλουτίσουν. Σύντομα θα κυκλοφορήσει στην αγορά το παιχνίδι "Eartquake" για Playstation, Xbox και Wii.
Είναι αυτό που ο Γιώργος λέει: "Να κάνουμε την κρίση ευκαιρία".

Δεν μπορώ να μην υπoμειδιάσω ενθυμούμενη τον Σουφλιά να αποκαλεί την πυρηνική…. "πράσινη ενέργεια". Το πιο σύντομο ανέκδοτο για την περίπτωση είναι… σαρακατσάνος περιβαλλοντολόγος.

Εν κατακλείδι, μπροστά στην "εκδίκηση της φύσης", ο "χασάπης Καντάφι" μοιάζει σαν σεμνή και ταπεινή αρσακειάδα.

Η Δύση ετοιμάζει ακόμη έναν "απελευθερωτικό" πόλεμο, αυτή τη φορά κατά της Λιβύης. Τυχερή η αραβική αυτή χώρα. Θα γίνει μία μοντέρνα, ανεκτική και ανεπτυγμένη κοινωνία όπως το Αφγανιστάν και το Ιράκ.
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έσπευσε να δηλώσει την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει τους συμμάχους. Θα τρίζουν τα κόκαλα του Ανδρέα. Αν και μετά από τόσο τρίξιμο φοβάμαι ότι θα έχουν γίνει πλέον αθόρυβα.

Μην ανησυχείτε δεν θα στείλουμε στρατό. Διότι αν, για παράδειγμα, στείλουμε τα καινούργια μας υποβρύχια που γέρνουν, δεν είμαι βέβαιη ότι η Μεσόγειος είναι αρκετά φαρδιά για να κάνουν μανούβρα επιστροφής.

Εννοείται ότι τα αεροπλάνα που χτυπούν τον Καντάφι φουλάρουν με καύσιμα που τους πούλησε ο ίδιος.

Σίγουρα ήταν ιδέα Γάλλου να ονομαστεί η επιχείρηση "Αυγή της Οδύσσειας". Αν ήταν Βρετανού θα το είχε κάνει "Το Ημέρωμα της Στρίγκλας".

Αν ήμουν κυβέρνηση θα ρωτούσα αυτόν που έστειλε το email της χρεοκοπίας πως τα κατάφερε και τον πίστεψαν. Και μετά μπορεί και να τον αξιοποιούσα.

Όπως ακούω, η Μονή Βατοπεδίου ετοιμάζεται να ενισχύσει την παρουσία της στο διαδίκτυο με ένα νέο site, στην ονομασία του οποίου θα υπάρχει και η λέξη "reporter". Κάτι σαν "Saint Reporter"…
Εξετάζεται επίσης πρόταση να αποκαλείται "Το site των πιστών και των «εμπίστων»".

Αν τελικά υπάρχει Θεός, δεν πλήττει ποτέ με τον πλανήτη...

Με εκτίμηση,
Αθηνά…