Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

PON PON ROSE

12 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ!

ΚΑΘΑΡΑ ΡΟΥΧΑΛΑΚΙΑ
Ποτέ καμιά δεν θα μάθει να πλένει τόσο συχνά και να σιδερώνει τόσο άψογα όσο η μανούλα. Και κυρίως χωρίς να ζητάει συνενοχή (είναι χειρότερο από την απλή συμμετοχή γιατί είναι ντροπής πράγματα αυτά) στο άπλωμα των ρούχων, το δίπλωμα των σεντονιών και την τακτοποίηση πουκάμισων και εσωρούχων σε ντουλάπες και συρτάρια. Ή το κάνεις το καλό ή όχι. Ο γιαλός περιμένει τα καλά μπάζα του.

ΦΑΓΗΤΟ
Ακόμη κι αν η μανούλα έκαιγε τα μακαρόνια στο βράσιμο, το φαγητό της πάντα θα είναι το καλύτερο. Άλλωστε μόνο αυτό θα έχεις ως ατράνταχτο επιχείρημα για να της κάνεις της αλληνής τη μούρη κρέας. Τι άλλο αποστομωτικό να της πεις δηλαδή από το: "Η μάνα μου το έκανε καλύτερα" ;

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Οι μανούλες ποτέ μα ποτέ μα ποτέ δεν γκρινιάζουν όταν συναναστρέφεσαι με πολλές γυναίκες ταυτόχρονα, ούτε καν όταν τις φέρνεις με βάρδιες ή δυο-δυο στο σπίτι. Μετά τακτοποιούν και πλένουν τα σεντόνια και δεν βγάζουν κιχ. Θα τα βγάλουν αναδρομικά σε κείνη που θα πάρει προίκα τα σεντόνια. Σε σένα ποτέ, κι ας το ΄χεις κάνει το σπίτι ΧΧΧ Motel. Τρυφερές μανούλες.

ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ
Οι καναπέδες κατασκευάζονται για να δέχονται επάνω τους -σε κάθε στάση και κάθε στιγμή της μέρας- ταλαιπωρημένα ανδρικά κορμιά. Οι μανούλες το γνωρίζουν αυτό και φροντίζουν να τους έχουν πάντα άδειους από αδιάκριτους -και απρόσκλητους-καθήμενους. Γι αυτούς έχουν κατασκευαστεί φιλόξενες καρέκλες και στασίδια στην εκκλησία.

ΥΠΝΟΣ
Aν οι μανούλες κάναν άσκοπους θορύβους δίπλα στο κεφάλι σου στις τρεις το μεσημέρι ταράζοντας τον βαθύ σου ύπνο, θα ήταν ξυπνητήρια και όχι μανούλες.

ΤΡΙΧΕΣ
Ο νόμος της βαρύτητας λέει ότι οι τρίχες που φεύγουν από πάνω σου αποκλείεται να κατασκηνώνουν στο ταβάνι. Ή στη μπανιέρα θα συχνάζουν ή στα πλακάκια ή στο νιπτήρα. Οι καλές μανούλες γνωρίζουν τις βασικές αρχές της Φυσικής και τις περισυλλέγουν αγόγγυστα.

ΠΕΤΣΕΤΕΣ
Η θέση της πετσέτας του μπάνιου είναι σε ένα γαντζάκι κρεμάστρας αλλά αν αυτό είναι ατίθασο και ανάγωγο δεν θα καθόμαστε να του μαθαίνουμε τρόπους. Γι αυτό υπάρχει η μανούλα, για να βρίσκει τρόπο να επικοινωνεί με τα μαλακισμένα τα γαντζάκια και να τα συμφιλιώνει με τις βλαμμένες τις πετσέτες που κυλιούνται βρεγμένες και μουτρωμένες στο πάτωμα.

ΤΣΑΛΑΚΩΜΕΝΑ
Η ντουλάπα, τα ράφια και τα συρτάρια είναι χώροι αποθήκευσης, όχι το Λούβρο. Γι αυτό υπάρχει η μανούλα, για να σιδερώνει τα ήδη σιδερωμένα-που γίναν άντε να μην πω τι-και να τα τακτοποιεί ξανά στα ράφια καλύτερα από ότι ο Λάκης Γαβαλάς τις βιτρίνες του.

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
Το πιο άχρηστο αντικείμενο του σπιτιού είναι μια κλειστή τηλεόραση. Στολίζοντάς την τριγύρω με πέντε μπουκάλια και είκοσι πολύχρωμα ντενεκεδάκια μπίρας που ορφάνεψαν από περιεχόμενο μετά το χτεσινό τσαμπιονλίκ, κάνεις τη μανούλα περήφανη που μεγάλωσε βλαστάρι με διακοσμητικές ανησυχίες.

ΜΑΜΑ ΛΕΦΤΑ
Η μανούλα είναι σαν τα εξημερωμένα ATM, πάντα εκεί, πάντα μουγκή και και πάντα γεμάτη όταν τη χρειάζεσαι. Οι άλλες είναι σαν τα γκισέ : ουρά, ανάκριση, υφάκι και ωράριο. We love loaded ATM’s.

ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ
Οι μανούλες ξέρουν πως το 37,1 είναι ένας πάρα πολύ υψηλός και επικίνδυνος πυρετός και δεν κατεβάζουν μουτράκλες ως το πάτωμα όταν μας ακούνε να υποφέρουμε με ένα «αχ» ανά δέκα δευτερόλεπτα, λέγοντάς μας «άξινος γαμώτο, τι βογκάς σαν το βίσονα;». Οι καλές μανούλες τινάζουν και το θερμόμετρο για να είναι έτοιμο να το ξαναβάλουμε σε δέκα λεπτά, μήπως ανέβηκε στο 37,2 και χρειαστεί να καλέσουν το 166.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Οι μανούλες παραμένουν σιωπηλές ό,τι και να παίζει η τηλεόραση, μπάλα, τένις, μπάσκετ, σκουός, πόκερ, top gear, φόρμουλα ένα, δυο, τρία, αρκεί εσύ να είσαι απέναντι. Οι καλές μανούλες δεν θέλουν να βλέπουν τον Ονούρ ή τα μυστικά της Εδέμ, εσύ είσαι το θέαμά τους. Μόλις βγεις από το σπίτι κλείνουν πικραμένες την τηλεόραση.

Αναΐς (από το Παναής)

Coming soon :
α) 120 λόγοι που ένας άντρας θέλει να φύγει από το σπίτι της μάνας του.
β) 1.120 λόγοι που ένας άντρας θέλει να φύγει από το σπίτι του η μάνα του.
γ) 11.120 λόγοι που μια μάνα θέλει να ξαποστείλει από το σπίτι της το γιο της.
(άμα βρείτε έστω έναν, να μου τρυπήσετε το πληκτρολόγιο)