Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Palabras Aire...

Από ότι μαθαίνω, πολύ αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό. Παράλογο; Όοοοχι!!! Διότι μπορείτε να φανταστείτε πόσοι περίεργοι τύποι θέλουν να δουν από κοντά πώς δείχνει μία χώρα υπό πτώχευση;
Είναι βλέπεις και οι Γερμανοί που δίνουν βάση σε όσα γράφουν οι εφημερίδες τους ότι μέχρι το καλοκαίρι η Ελλάδα θα έχει πτωχεύσει. Οπότε σου λέει "θα κάνουμε τζάμπα διακοπές".
Πάντως ο σοβαρότερος λόγος είναι αυτά που συμβαίνουν στην Β. Αφρική. Δεν μπορούν να πάνε εκεί να δουν τις πυραμίδες άρα θα έρθουν να θαυμάσουν την Ακρόπολη…
Ε, και όσο να πεις, στην Αθήνα μπορούν να δουν και… ζωντανή μούμια.
Δεν θα πω όνομα. Βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει!

Ο Πεταλωτής είπε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες επιβαρύνσεις. Ετοιμαστείτε για νέα σφαγή μισθών.
Η αλήθεια είναι ότι αν περιγράψουμε την ελληνική κοινωνία σαν μία σελίδα χαρτιού, είναι να απορείς πώς κατάφεραν να στριμώξουν τόσα εκατομμύρια πολίτες στο περιθώριο.
Και το κύριο μέρος της σελίδας το απολαμβάνουν ολίγοι, αλλά καθόλου εκλεκτοί τύποι. Καλά δεν αισθάνονται μοναξιά;
Αυτό που θα έπρεπε να τους ανησυχεί είναι ότι το περιθώριο, εξ ορισμού, περικυκλώνει το βασικό κείμενο. Το θέμα είναι πότε θα γίνει το… ντου.

Με ένα πρόχειρο έλεγχο στις συντάξεις αναπηρίας βρέθηκαν: τυφλός οδηγός ταξί, τυφλός οικοδόμος στη σκαλωσιά, τυφλός ντιλιβεράς. Πρέπει να έχει κάνει μεγάλα άλματα η ελληνική οφθαλμολογία.

Τώρα που οι 300 μετανάστες έφυγαν από τη Νομική, κανείς δεν ασχολείται μαζί τους (ούτε αυτοί που τους έφεραν), παρότι κάνουν απεργία πείνας, η οποία σκοτώνει. Είπαν να δείξουν την "ευαισθησία" τους αλλά όχι και να κοπεί η όρεξή τους. Φαρισαίοι.
Κι εμένα μου κόπηκε η όρεξη, αλλά για άλλο λόγο. Δεν μπόρεσα ακόμη να ξεπεράσω την είδηση ότι δεν θα έρθει στη χώρα μας η Χίλαρι Κλίντον.

Επέστρεψαν και οι ειδήσεις στην ΕΡΤ. Από πού επέστρεψαν; Από το κομμωτήριο της Ιπποκράτους όπου είχαν πάει να σουλουπωθούν λιγάκι.

Κατά τον πατέρα της Ντόρας Κούβελου που κυκλοφορεί με το ψευδώνυμο Μπακογιάννη δεν είναι κακό μια εταιρεία, όπως η Siemens, να ενισχύει τα κόμματα για να βοηθήσει στην πολιτιστική τους δραστηριότητα. Η δραστηριότητα αυτή είναι φυσικά θεατρική. Και μάλιστα στο θέατρο σκιών. Οι ηθοποιοί βέβαια που παριστάνουν τους σωτήρες του λαού και κυκλοφορούν με το ψευδώνυμο βουλευτής ή πολιτικός είναι εντελώς ατάλαντοι. Αλλά η εταιρεία δεν είναι για να κρίνει το πολιτιστικό αποτέλεσμα. Είναι απλά για την συνδρομή. Αυτή που κυκλοφορεί με το ψευδώνυμο «μίζα».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η κυβέρνηση διαπίστωσε ότι έχει επικοινωνιακό έλλειμμα. Σε τούτη την χώρα έχουμε κυβερνήτες που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι αν η προπαγάνδα κάνει καλά την δουλειά της. Το ίδιο πρόβλημα απασχολούσε και την προηγούμενη κυβέρνηση.
Μας λένε δηλαδή ότι τα κάνουν όλα τέλεια αλλά αυτό δεν το καταλαβαίνει ο λαός επειδή δεν τα πάνε καλά στην επικοινωνία των θετικών τους έργων. Αυτό που δεν λεν να καταλάβουν είναι ότι η προπαγάνδα μέχρι ενός ορίου δουλεύει. Όταν κάθε οικογένεια έχει και τουλάχιστον έναν άνεργο, όσοι δουλεύουν παίρνουν μειωμένο μισθό και η ακρίβεια καλά κρατεί ότι και αν μας πει η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της την αλήθεια την βιώνουμε στο πετσί μας.

Με εκτίμηση,
Αθηνά…