Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Πάσχιζα να πείσω τη σιωπή
Να είναι ο εαυτός της.

Μια ακόμη κατάθεση ψυχής. Μια ανάμνηση. Μια προσδοκία. Ένα δάκρυ. Ένας ψίθυρος αμφισβήτησης και εσωτερικής αγωνίας που συχνά πυκνά υψώνεται σε κραυγή διαμαρτυρίας Ένα βιβλίο γεμάτο από νοσταλγία, ευαισθησία, ανθρωπιά, αγάπη κι έρωτα.

Μέσα από την τρυφεράδα των στίχων της, αγγίζοντας ορισμένες φορές την μελωδικότητα και το ρυθμό της παραλογής, μέσα από το αποτυπωμένο στο χαρτί τραγούδι της για τη ζωή και την ελπίδα, ανακαλύπτεις κρυφούς σιωπηλούς κόσμους, αναγνωρίζεις δικές σου γλυκόπικρες καταστάσεις και αισθάνεσαι να συντονίζονται οι παλμοί σου με τους δικούς της τους παλμούς.

Μετά την πρώτη της παρουσία στην ποίηση με το βιβλίο « Ο Ποσειδώνας απόψε» η Νάντια Δανιήλ εμφανίζεται με μια ακόμη ποιητική συλλογή. Αγγίζοντας απαλά αλλά και ρωμαλέα ανθρώπινες στιγμές, συναισθήματα, γεγονότα, προσωπικές πορείες,-αλλά και πανανθρώπινες Με την αιχμηρότητα της ελεύθερης γραφής, όπως και με την ελευθερία του δεκαπεντασύλλαβου, αφήνει ν’ ανασάνουν οι χρόνια τώρα σφραγισμένες κασέλες, δίνει αέρα στα υπόγεια με τις βαλαντωμένες σκέψεις, χαράζει ατραπό στο νου και στην απαντοχή. Καλεί.

Άμα την νοιώσεις την ανάγκη για ομορφιά, αγάπη, ανάμνηση και προσδοκία, διάβα τις σελίδες αυτού του βιβλίου.
Επειδή, τι άλλο είναι η ποίηση, παρά από μονοπάτι με κυκλάμινα. Κατά κανόνα, απόκρημνο.

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στο μικρό μαθητή της από την Κοιλάδα, τον Ηλία Μαγκλάρα που χάθηκε νωρίς στους αιθέρες αναζητώντας το δικό του μικρό αστράκι. Τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν για τους σκοπούς του Συλλόγου γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια « Η ΦΛΟΓΑ».
Ο πίνακας του εξωφύλλου, ευγενική προσφορά της Milena Zarova.

Θα το βρείτε σε όλα τα ενημερωμένα Βιβλιοπωλεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου