Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΥΜΒΡΑΓΟΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
ΑΝΔΡΕΑ ΖΥΜΒΡΑΓΟΥ
Έκθεση ζωγραφικής του Ανδρέα Ζυμβραγού εγκαινιάζεται την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Τέχνης Β. Μυλωνογιάννη (Χαρ. Τρικούπη 14) στα Χανιά.
Η κεντρική ενότητα των έργων περιλαμβάνει φανταστικά, υπερρεαλιστικά τοπία με θέμα τα στοιχεία εκείνα που συνθέτουν την προσωπική μυθολογία του καλλιτέχνη: το ερημοκλήσι στη θάλασσα, το φωτισμένο πλοίο, οι μεταφυσικοί ουρανοί με τα απειλητικά σύννεφα...
Η τεχνοκριτικός Πέγκυ Κουνενάκη σημειώνει στον κατάλογο της έκθεσης: Οι εικόνες του Ανδρέα Ζυμβραγού αφηγούνται ιστορίες προσωπικές ή συλλογικές, καταγράφοντας κόσμους ολόκληρους πραγματικούς ή φανταστικούς. Όλη η δουλειά είναι μια αφήγηση, μια βουτιά σ' ένα κόσμο παιδικό και ταυτόχρονα μαγικό, ένα κόσμο που αιωρείται ανάμεσα στο όνειρο και την φαντασία, το πραγματικό και το υπερβατικό... Ο Ζυμβραγός προέρχεται από το χώρο της μουσικής και την αίσθησή της την μεταφέρει ατόφια στην ζωγραφική του. Οι συνθέσεις του διακρίνονται από ελεγχόμενη και καλοζυγισμένη ακρίβεια στο σχέδιο, ένα συνεχές παιχνίδι με τις αντιθέσεις φωτός και σκιάς μ' ένα τρόπο που αγγίζει τα όρια μιας μεταμοντέρνας οπτικής.... Η δουλειά του πολύμορφη και συνεχώς εξελισσόμενη εκπλήσσει με τους συμβολισμούς, την διαύγεια, την ευαισθησία και την ποιητικότητά της.
Ο Ανδρέας Ζυμβραγός γεννήθηκε στα Χανιά, σπούδασε πιάνο και θεωρητικά στο Ωδείο ATHENAUM στην Αθήνα (1980-1995) και ζωγραφική δίπλα στον Ηλία Παπαηλιάκη και στο εργαστήριο του Γ. Ψυχοπαίδη (1996-1999). Είναι μέλος του ΕΕΤΕ.
Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 8 Δεκεμβρίου.
Θα είναι ανοικτή 11-1 πρωί και 6-9 απόγευμα καθημερινά εκτός Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου