Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

..η αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το ....πέναλτυ..!!!

Τώρα που η ποδοσφαιρική θεά - μπαλα- κείται στο σημείο του πέναλτυ , τοποθετημένη στα ένδεκα ( 11 ) βήματα και περιμένει τον υποψήφιο " εκτελεστή " ο τερματοφύλακας ζεί στο έπακρον την προσωπική του αγωνία .
Ως " τερματοφύλακες " κι εμείς ας εγκαταλείψουμε για λίγο την " βολή " μας , για να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στην πορεία της επικείμενης " βολίδας " . Καθώς η στρογγυλή θεά εκτίθεται στις διαθέσεις του διψασμένου για γκολ ποδο-σφαιριστή , την ιδια στιγμή εκτός γηπέδου σ ενα αλλο σημείο , και σε λιγότερο από τα ενδεκα ( 11 ) βήματα υφαίνεται αριστοτεχνικά μια αλλιώτικη " βολίδα " που βρίσκει το γάμα ( Γ ) της εστίας του ανυπεράσπιστου τερματοφύλακα !!!
Βρίσκει στο κατα πως λένε παραθυράκι ! Προφανώς αλλαι αι βουλαί των τηλε-οπτικών παραθύρων και άλλαι των δοκών του ποδοσφαιρικού τέρματος . Κι επειτα η πειθαρχιμένη αφοσίωση ενός επαγγελματία " εκτελεστή " επανορθωτικού λακτίσματος - πέναλτυ - ισως του δίνει την ευκαιρία να γευθεί ολίγα γραμμάρια " ηδονής " πλην όμως ο αγώνας συνεχίζεται η δε μπάλα ειναι στρογγυλή !
Ειναι φανερό επίσης πως αν ο επίδοξος " εκτελεστής " , ο φέρων αυτό που λένε " υπερβάλλοντα ζήλο κατα περίπτωση και για προσωπική ανέλιξη ...." βλέπει με τα μάτια το παραθυράκι της ανυπεράσπιστης εστίας του τερματοφύλακα , εντούτοις ειναι α- δύναμος να δεί την ουσία ...! Συμβαίνει με την καρδιά να βλέπεις καλύτερα , την ουσία δεν την βλέπουν τα μάτια ! Αναμφισβήτητο προσόν και προτέρημα , σπανίως εμφανιζόμενο στην πλαστική εποχή μας .
Τώρα λοιπόν που η αγωνία του τερματοφύλακα κορυφώνεται κι ετσι καθώς η αλήθεια υγρή στάζει από το πρόσωπο του , ας αδράξουμε το " α " και το " ω " από τον ιδρώτα του να νιώσουμε και να βιώσουμε την αγωνία του , πριν γίνουμε συνένοχοι ενός ακόμη προαναγγελθέντος θανάτου ...! Κατά πως λέει και ο τραγουδοποιός ....." Το αγαπάω / το θυμάμαι / το ξεχνώ / στην καρδιά μου εχουν σηκώσει ενα πανό / ....
( αποσπασμα απο ραδιοφωνική εκπομπή ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΜΕ ΡΑΓΕΣ Ανατολικός FM 95,8
κυριάκος σάμιος --- μαρία τσιρώνη )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου