Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Επειδή...

...άμα δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει και προσωπικά είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζομαι αυτό τον καιρό, να μου επιτρέψετε να σας παρουσιάσω μια ταινία που γυρίστηκε στο Ναύπλιο και στο Άργος (όπου βρίσκεται και το σπίτι μου) και που πρωταγωνιστούν δικά μας παιδιά, όπως για παράδειγμα ο γνωστός σε πολλούς από εσάς φίλος του βλογ, Αντρέας Τσιάκος ο ποιητής, αλλά και μεσήλικες της περιοχής όπως η κεφαλή της Διοίκησης του Ανατολικού fm 95,8 o Κώστας Κουγιάς!
Πρόκειται για την ταινία Breakdown Reward η οποία ήδη έχει προβληθεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονικης, σε market screenings για επαγγελματίες και δημοσιογράφους, μαζί με τις ταινίες «3ος Κόσμος» του Βασίλη Μπλιούμη, «Πανταχόθεν Ελεύθεροι» του Σπύρου Βρεττού, «Ο Ανθρωπος που δε Μιλούσε» του Βαγγέλη Ρικούδη, «Βίοι Αγίων» του Γιάννη Σολδάτου, «Οι Δαιμονισμένοι» του Γιώργου Μπακόλα, «Περί Ερωτος Λόγοι – Συμπόσιο του Πλάτωνα» του Δημήτρη Μακρή, «Σαπίλα, Ξεφτίλα και Τεκίλα» του Νίκου Ζερβού, «Athens Through the Mobile Eye» του Αγγελου Θεοδωρόπουλου. Αυτό τον καιρό η ταινία ταξιδεύει για την Πολωνία, όπου θα έχει και εκεί συμμετοχή σε φεστιβάλ περί των κινηματογραφικών τεκταινόμενων και μετά θα πάρει τον δρόμο του μεταξιού και θα φτάσει στην Κίνα για παρουσίαση σε αντίστοιχη εκδήλωση.
Το Breakdown Reward είναι μια ταινία που καθρεφτίζει την σημερινή κοινωνία σε κρίση όπου ο νόμος του ισχυρού είναι πιο εμφανής από ποτέ. Διαφθορά, εγκληματικότητα, ανεργία, αποξένωση, κατάθλιψη και κρίσεις ταυτότητας είναι το κάδρο στο οποίο εκτυλίσσεται η ιστορία. Η περιπλοκότητα πολλών καταστάσεων μπορούν να οδηγήσουν τους ανθρώπους σε αλλοπρόσαλλες ενέργειες. Και άλλους στην ανακάλυψη τρομακτικών πτυχών του εαυτού τους.
 
Σύνοψη
Σ’ αυτή την κωμωδία δράσης δύο Γερμανοί προσλαμβάνονται για να ξεθάψουν ένα χαμένο θησαυρό. Η κατάσταση περιπλέκεται όταν ο θησαυρός αυτός πέφτει στα χέρια τριών μικροαπατεώνων: Της Χαράς, του Τζίμη και του Σπούκυ οι οποίοι το ίδιο βράδυ διέπραξαν μια διάρρηξη για να εξοφλήσουν τον Μουνίρ, έναν τοπικό νονό. Οι τρεις φίλοι χρησιμοποιούν τη γνωριμία τους με έναν πληροφοριοδότη για να ανταλλάξουν το θησαυρό με χρήμα. Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι πως τους καταδιώκουν οι δύο Γερμανοί και οι άντρες του Μουνίρ...
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Ηλίας Γεωργόπουλος
Σενάριο: Ηλίας Γεωργόπουλος, Νικολέττα Αλεφραγκή
Παραγωγή: Dark Rose Films
Πρωταγωνιστούν: Κώστας Κουγιάς, Μαρία Γεώργαρου, Γιώργος Γαλάνης, Αντρέας Τσιάκος, David Rohrbach, Tobias Dostal, Γιώργος Μυλωνάς, Φώτης Μίλης, Γιάννα Βασιλείου, Κυριάκος Σάμιος.

Χορηγός επικοινωνίας: Ανατολικός fm 95,8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου