Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Palabras Aire...

Καλή χρονιά…
Το τελευταίο πράγμα που θέλω είναι να σας ανησυχήσω αλλά όσο πιστά κι αν τηρήσατε αυτές τις μέρες τις παραδόσεις, δεν πρόκειται να ξεκουμπιστούν οι καλικάντζαροι. Ούτε οι γηγενείς, ούτε οι εισαγόμενοι.

Δεν φτάνει που αυτή τη χρονιά κάποιοι θα χάσουν το 20% των αποδοχών τους, είναι πιθανόν να πληρωθούν και μόνο για τους 11 μήνες. Όλο μαζί 2011. Τυχαίο; Δεν νομίζω…
Κάτι μου λέει ότι ο κόσμος θα σβήνει τις μέρες στο ημερολόγιο του 2011 μία μία. Όπως οι φυλακισμένοι.

Μαζεύουμε υπογραφές για τα ευρωομόλογα. Γιατί να μην κάνουμε και λαοσυνάξεις;

Κάποιος διεστραμμένος οικονομολόγος έκανε υπολογισμούς και βρήκε ότι κάθε βρέφος που γεννιέται σήμερα χρωστάει 33.000 ευρώ. Ώρες είναι να στείλει ο Παπακωνσταντίνου τον ΣΔΟΕ στα μαιευτήρια για να εισπράξει…
Διότι σου λέει, δεν είναι μόνο οι πάνες και τα ζιπουνάκια. Αν μεγαλώσει το παιδί πέφτει στα δίχτυα της πανάκριβης "δωρεάν παιδείας" της Διαμαντοπούλου.
Δίδαγμα: Η λύση είναι η υιοθεσία παιδιού που έχει τελειώσει το σχολείο και έχει διοριστεί στο δημόσιο. Αν βρείτε μερικά τέτοια παιδιά πείτε μου να πάρω κι εγώ 3-4 για να βγάλω και άδεια ταξί.

Αυτό το σύρμα στον Έβρο είναι για να μη μπουν μετανάστες ή για να μη φύγουν φορολογούμενοι;

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανοίξει 150 κλειστά επαγγέλματα. Δεν υπάρχει, όμως, καμία πρόβλεψη για τα χιλιάδες κλειστά… μαγαζιά.
Μέχρι τώρα στις κινητοποιήσεις πρωταγωνιστούσαν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Το γεγονός ότι ίσως να δούμε πλέον στους δρόμους δικηγόρους, φαρμακοποιούς και συμβολαιογράφους θα μπορούσε να θεωρηθεί… επιστημονική αναβάθμιση του κινήματος.

Επιτέλους αυτόφωρο για τη μη απόδοση ΦΠΑ. Και φυλακή, ελπίζω...

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι πρέπει να πληρώσουν οι έχοντες φοροφυγάδες. Ήταν να μην το πει ο πρόεδρος. Ουρές σχηματίστηκαν στις εφορίες από φοροφυγάδες για να συμβάλουν στο εθνικό έργο της διάσωσης των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Το τείχος του Εβρολίνου!

Κάτω από το μισό έπεσε ο τζίρος εφέτος στα εμπορικά καταστήματα. Γιατί άραγε; Αφού οι τιμές των προϊόντων πέφτουν και οι μισθοί ανεβαίνουν. Περίεργος λαός. Επίτηδες δεν ψωνίσαμε φέτος για να την σπάσουμε στον Παπακωνσταντίνου που έτσι θα εισπράξει λιγότερο ΦΠΑ.

Έχουμε ακόμα μία ομολογία του αντιπροέδρου για τις πρακτικές που χρησιμοποίησε. Τους κοπρίτες τους διόρισε ο Πάγκαλος για να τον ψηφίζουν. Μας είχε πει ότι είχε φάει από τον κρατικό κορβανά (το ότι είχε και παρέα στο φαγητό δεν τον απαλλάσσει των ευθυνών) και τώρα μας λέει ότι εξελέγη αφού πρώτα δωροδόκησε τους ψηφοφόρους. Ο Πάγκαλος λέει την ωμή αλήθεια..
Το τραγικό είναι ότι οι κοπρίτες του Πάγκαλου θα τον ξαναψηφίσουν ώστε να διαιωνιστεί η απολιτική και άκρως μικροσυμφεροντολογική επιλογή του «σοφού λαού».

Απορία: Κοπρίτης γεννιέσαι ή γίνεσαι;

Στη Δράμα η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση με μείωση αποδοχών 9%. Και που να δείτε τι συμβαίνει όπου δεν υπάρχουν καν συμβάσεις...

Με εκτίμηση,
Αθηνά…