Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Palabras Aire...


Τρεις χιλιάδες χριστιανοί διαδήλωσαν κατά της Κάρτας Πολίτη. Κανένας δεν έχει διαδηλώσει για την περαίωση.

Ικανοποίηση στα δύο μεγάλα κόμματα για τη δημοσκόπηση της MRB. Το ΠΑΣΟΚ γιατί παραμένει ακόμη πρώτο και η ΝΔ γιατί παραμένει ακόμη πάνω από το 20%.
Αρκετοί από τους ερωτηθέντες εκφράζουν την άποψη ότι μία οικουμενική κυβέρνηση θα έδινε λύση. Μα εδώ στελέχη του ιδίου κόμματος δυσκολεύονται αφάνταστα να συνεννοηθούν Σκεφθείτε τι Βαβέλ θα ήταν μία κυβέρνηση τουρλού.
Προσωπικώς η ιδέα πολύ μου αρέσει, αλλά όχι επειδή θα προκόψει η χώρα. Μόνο και μόνο για να δω τι υπάρχει πιο χαμηλά από το σημερινό μπάχαλο.

Όταν η κυβέρνηση λέει ότι θέλει να σώσει θέσεις εργασίας, μου θυμίζει καπνοβιομήχανο υπέρ της καλής υγείας.

Άρχισαν πάλι τα ρεπορτάζ για την πτώση στις πωλήσεις της γαλοπούλας. Μεταξύ μας, υπάρχουν και σοβαρότερες παρενέργειες του μνημονίου. Διότι συν τοις άλλοις το κακάσχημο πουλερικό είναι και άνοστο.
Κάποιοι διαφωνούν, αλλά βάζω στοίχημα ότι αν στο master chef τους βάλουν να μαγειρέψουν γαλοπούλα, θα βγουν όλοι προτεινόμενοι για αποχώρηση. Ακόμη και οι τέσσερις κριτές.

Γαλέρα ζητεί προσωπικό με ελκυστικές αποδοχές και πολύ ελαστικό ωράριο.

Έχουμε ακούσει ως λαός τόσα κολακευτικά σχόλια για το κουράγιο, την αντοχή και την ανοχή μας έναντι του μνημονίου, που θα έπρεπε να κοκκινίζουμε. Όχι από σεμνότητα αλλά από ντροπή.
Οι Έλληνες για μία ακόμη φορά γράφουμε ιστορία. Θα πολιτογραφηθούμε ως ο μόνος λαός που νεκρολογείται… εν ζωή (έστω σκυλίσια).

Βρήκαμε τρόικα, ας θάψουμε πέντε-έξι εργασιακά δικαιώματα. Και να πεις ότι το ζήτησε η τρόικα;

Μετά τον Μάκη, άλλος ένας Ψωμιάδης πέρασε την μεγάλη πόρτα του Κορυδαλλού. Αν είχα αυτό το επώνυμο, Παναγιώτη, θα ανησυχούσα μήπως έρχεται η σειρά μου.
Αλλά ο "Μακεδόνας της καρδιάς μας" έχει τον τρόπο του. Συνήθως μπαίνουν φυλακή κάποιοι φίλοι του που αυτός πάντως δεν τους πουλάει.
Θα μου πείτε, μα είναι δυνατόν το επώνυμο να καθορίζει το μέλλον ενός ανθρώπου; Κι εγώ δεν θα το πίστευα αν δεν υπήρχαν οι Καραμανλήδες και οι Παπανδρέου.

Ερώτηση: Τι χρώμα έχει η κρίση;
Απάντηση: Ρουμπινί.

Οι Αμερικάνοι ειδικοί προβλέπουν ότι σε 10-15 χρόνια δεν θα υφίσταται το ευρώ. Τρίχες, ακόμη και να διαλυθεί η ευρωζώνη εμείς θα το κρατήσουμε, γιατί ιδρώσαμε για να το αποκτήσουμε.
Έχει κανείς φανταστεί πόσο τραυματική εμπειρία είναι η επιστροφή στη δραχμή; Να θέλεις για ένα κιλό κρέας τρία χιλιάρικα, 150 δραχμές για ένα μικρό νερό και ένα χιλιάρικο για μία πίτα γύρο;

Συγγνώμη, αλλά όταν ο πρωθυπουργός συναντάται με τον οικονομολόγο που υποστηρίζει την έξοδο από το ευρώ, ποιος θα κρατήσει λεφτά στην Ελλάδα;

Η Παπαρήγα χαρακτήρισε μικροπρέπεια την αναφορά σε απολύσεις στην Τυποεκδοτική. Ας το πει αυτό στους ανθρώπους που έχασαν την δουλειά τους.
Όταν το ΚΚΕ, που θέλει υποτίθεται να ανατρέψει αυτό το σύστημα υπέρ των εργαζόμενων, στηρίζεται και υποστηρίζει ότι κινείται στα πλαίσια του συστήματος για να πράττει ενάντια στους εργαζόμενους, δεν πρόκειται να πείσει για τις καλές του προθέσεις.
Δυστυχώς επτωχεύσαμε. Οικονομικώς, πολιτικώς, κοινωνικώς, γενικώς.

Με εκτίμηση,
Αθηνά…